Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 25 godina Atlantide

  Bajkoviti dubrovački park Orsula sinoć je ugostio “dubrovačku scenu u malom” koja je složno proslavila 25 godina rada rock benda Atlantida. U obljetničkoj godini Atlantida je svojim sugrađanima na sam dan zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara pripremila noć o kojoj će se dugo pričati. Uz klapu Fortuna i Ivu Letunića na lijerici izveli su pjesmu s etno notama “Sami u kamenu“.

  Kako šansona zvuči u rock izdanju svi prisutni su imali prilike čuti u duetu s Ibricom Jusićem u pjesmi “Lutam pod oblacima“. Vrhunac večeri je bio kada je na pozornicu stupila diva Tereza Kesovija zapjevavši pjesmu “Što je ostalo od ljubavi” u rock verziji. Terezin jaki glas stopio se s žestokom svirkom Atlantide i oduševio sve prisutne. Sa singlom ‘Lađe’ su otplovili dugo u sjećanje svih prisutnih na Orsuli.

  Dubrovački rock bend Atlantida krajem 2012. godine objavio je album ‘Premalo za san’ na kojem se nalazi 10 žestokih pjesama. Atlantida djeluje od 1990. godine, naslonjena na čvrsti ritam i melodična pjevanja. Godine 1994. objavljuje prvi studijski album ‘Eyes of reallity’, a u svojoj drugoj fazi rada, koristeći etno kao nadopunu svojih uradaka, sredinom 1999. godine predstavlja EP ‘Sami u Kamenu’. Iako su 2000. godine prestali s aktivnom svirkom, bend se ponovno okuplja 2010. godine.

  Novi album donosi i promjenu u postavi Atlantide. Uz Davora Ercega (vokal), Nika Novakovića (gitara), Alana Lasića (bas) i Aljošu Lečića (klavijature), Marija Tomašića na bubnjevima zamijenio je mladi dubrovački glazbenik Maro Zajec.

  [embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=Enrc1NbZoRU,[/embedyt]

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog