Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sve veće zanimanje za Uskrsni gastro fest

  Danas je u Đakovu predstavljen program ovogodišnjih 7. Dana vina i turizma Osječko-baranjske županije koji počinju sutra u 18 sati promocijom vinsko-turističke ceste “Zlatarevac” u Trnavi, a nastavljaju se u subotu na korzu uskrsnim gastro festom i drugim sadržajima.
  Gradonačelnik Zoran Vinković na konferenciji za novinare kazao je to još jedna manifestacija kojom se promoviraju domaći proizvodi i razvoj kontinentalnog turizma.
  “Budući da su i Đakovo, kao i Mandićevačko i Trnavačko vinogorje, već poznati po tradiciji proizvodnje vina, tomu treba dodati i vrhunsku gastro ponudu, odnosno prepoznatvljive prehrambene proizvode kulin, kulinovu seku čije će se ocjenjivanje održati u skolopu Gastro festa…. “, najajvio je gradonačelnik Zoran Vinković.
  Organizator 7. Dana vina i turizma je Osječko-baranjska županija uz pomoć gradova partnera, istaknula je Silva Wendling, pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj. Svakog vikenda u drugom gradu će održati wine tour večer uz eno-gastronomsku ponudu i glazbeni program koji će u Đakovu početi u subotu u 17 sati, uz sudjelovanje vinara iz ostalih vinogoraja. Ove godine se organizira 7. po redu ocjenjivanje vina Osječko-baranjske županije, ali i 1. Nacionalno ocjenjivanjecrvneih vina i to 29. travnja u Osijeku, najavila je Wendling.
  Partner je i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije čiji direktor Antonio Sobol ističe da se u ovaj projekt uključuje sve više gospodarstvenika, a od ove godine, kako je kazao, i Državna ergela u čijoj zatvorenoj jahaonici će se u subotu u 16 sati održati konjička predstava za turiste.
  Zanimanje za uskrsni gastro fest na korzu iz godine u godinu je sve veći, a na ovogodišnjem će sudjelovati pedesetak izlagača iz regije, ali i s područja Rijeke, naglasila je direktorica đakovačke Turističke zajednice Marija Burek.
  Dio programa je i ovogodišnja 20. po redu manifestacija “U Budrovci, na Nedilju bilu”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog