Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ćurić: “Kulturna sramota bi bila da se nismo kandidirali za EU prijestolnicu kulture”

  Aktualnim satom koji je trajao tek tridesetak minuta, a tijekom kojega je nezavisni vijećnik Nikola Lelas, predložio da se vijećnici odreknu dnevnice u korist Imunološkog zavoda, započela je 16. sjednica Gradskog vijeća na kojoj je središnja točka dnevnog reda bila Strategija kulturnog razvitka Grada od 2015. do 2020. godine što je, kako je obrazložio gradonačelnik Zoran Vinković, temelj za kandidaturu Đakova za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.
  Nakon više od dva i pol sata rasprave, tijekom koje je oporba zamjerala da se radi o avanturi i o “copy paste, konfuznom, nedovršenom, nedorečenom i s brda s dola nastalom dokumentu”, većinom od 14 glasova ZA i 4 suzdržana Strategija je prihvaćena.
  Odgovarajući na primjedbe, dogradonačelnik Mirko Ćurić, koji je i koordinator izrade Strategije, najavio je da će se u konačnom tekstu dokumenta navesti svi citirani izvori.
  Vinkovic o Strategiji “Kulturna sramota bi bila da se nismo kandidirali za EU prijestolnicu kulture”, konstatirao je Ćurić istaknuvši da se nama što izgubit, odnosno da Đakovo time može samo dobiti.
  Nakon duže, a na trenutke žustre i ostrašćene rasprave, većinom od 12 glasova za i dva suzdržana, prihvaćena je i odluka o dodjeli gradskih javnih priznanja.
  Ovogodišnji lauerati Godišnje nagrade Grada Đakova su Dubrvako Ferger, Silvija Butković, Univerzal, Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea i Zajednica športskih udruga Grada.
  Povelja zahvalnosti ove se godine posthumno dodjeljuje Boži Blaževiću i Zdravki Dean, a nositelji tog priznanja su i monsinjor Luka Strgar, Stjepan Nađ, Dragan Božić, Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovisnkog rata, Vatrogasna zajednica Grada, KUD Zora Piškorevci, Radio Đakovo, Novi Radio, Ljekarne Đakovo i Tamburaški sastav Đerdani.
  Pojašnjavajući izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana gradonačelnik je istaknuo da će se zgrada Ekonomske škole, umjesto kod Kauflanda, graditi na prostoru Kinološkog centra kod teniskih terena jer je to gradsko vlasništvo.
  Tomicic o Strategiji Prihvaćena je i odluka o uspostavi suradnje Grada Đakova i Općine Ravne na Koroškem, kao i izvješće o izvršenju proračuna Grada za prošlu godinu, uz zatraženu dopunu izvješća Muzeja Đakovštine, te sugestiju Dječjem vrtiću da poljoprivredne proizvode nabavlja od domaćih registriranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. (RI)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog