Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vlč. Antun Japundžić doktorirao

  Antun Japundžić, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije obranio je 27. veljače ove godine na Fakultetu Istočnih crkvenih znanosti na Papinskome istočnom institutu u Rimu, doktorsku disertaciju iz teologije, objavio je Radio Vatikan.
  U svome radu obrađuje ekleziologiju oca Justina Popovića, (1894.-1979.), jednoga od najistaknutijih i najznačajnijih teologa Srpske Pravoslavne Crkve u 20. st. koji je mnogo utjecao na razvoj srpsko-pravoslavne teološke misli.
  Antun Japundžić, rođen je 8. lipnja 1981. g. u Slavonskom Brodu. Osnovnu školu završio je u Grgurevićima i u Sibinju, srednjoškolsko obrazovanje u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, teologiju je diplomirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu 2005. godine, a za svećenika je zaređen 29. lipnja 2006.
  Od 1. listopada 2009. radi kao asistent na katedri ekumenske teologije na đakovačkom KBF-u, a od listopadu 2013. imenovan je nadbiskupijskim voditeljem Ureda za promicanje ekumenizma u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, a od siječnja 2015. član je Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog