Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Alergijski semafor uskoro i u Đakovu

  Nakon jednogodišnje stanke, Služba za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije ponovo će početi s objavljivanjem alergijskog semafora, odnosno s mjerenjem koncentracije peludi u zraku na području Đakova.
  Naime, u tijeku je pronalaženje nove lokacije na kojoj će biti postavljen (Burchardtov) uređaj za mjerenje koncentracije peludi, a koji je dosad bio smješten na krovu zgrade u Ulici bana Jelačića 6.
  Nova lokacija traži se u suradnji s gradskom upravom i očekuje se da će se to riješiti ovih dana kako bi mjerenja počela što prije, doznajemo od dr. Suzane Čavar, voditeljice Službe za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.
  Prošle godine problem je bio i sufinanciranje mjerenja koncentracije peludi, pa se očekuje da će ove godine Zavod za javno zdravstvo u suradnji s jednicima lokalne samouprave na čijem području se mjerenje obavljaju pronaći zajedničko rješenje.
  Podaci o koncentraciji peludi u zraku posebno su važni za alergičare, osobito u vrijeme intenzivne cvatnje alergogenih biljaka.

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog