Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Život i običaji graničarskih sela Đakovštine

  Posjetitelji Muzeja Đakovštine mogu razgledati izložbu pod nazivom “Odavno smo graničari stari”, koja je otvorena sinoć, a prikazuje život i običaje graničarskih sela Đakvoštine.
  U realizaciju izložbe, kako je naglasila etnologinja i autorica Branka Uzelac, bili su uključeni brojni suradnici i članovi kulturno-umjetničkih društava, a njome je završen ciklus događanja posvećenih toj temi koji je započeo predstavljanjem knjige o kulturnoj baštini graničarskih sela u lipnju.
  zivio ja “Izložba je bogata i edukativna jer donosi životne i godišnje običaje vezane uz blagdane, određena događanja, a donosi i bogatstvo motiva”, sublimira autorica.
  Graničarskim selima naziva se uski pojas sela uz nekadašnju vojnu krajinu, a to su sela od Trnave, Lapovaca, Novih Perkovaca, Strizivojne, Piškorevaca, Dragotina, Budrovaca, Đurđanaca i Vrbice, do Mrzovića.
  gajdas Na sinoćnjem otvorenju izložbe prikazano je zimsko odijevanje graničarskih sela, a za glazbeni dio su bili zaduženi gajdaš Ivan Ilišević i Josip Požega na samici, a mogli su se kušati i slavonski specijaliteti – čvarci i domaće kiflice.
  Izložbu je otvorio dogradonačelnik Ivan Išasegi.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog