Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga Amadea realizirala projekt “Dnevnog boravka i pomoći u kući”

  Udruga za psihosocijalne potrebe Amadea u proteklih je 8 mjeseci, odnosno od 1. svibnja do 31. prosinca ove godine, realizirala projekt “Dnevnog boravka i pomoći u kući” koji obuhvaća dnevne aktivnosti za starije i osamljene osobe.
  O postignutome su na konferenciji za novinare izvijestili voditelji udruge i projekta, te volonteri koji su sudjelovali u realizaciji, a projekt je, kako je pojasnila sestra Natalija Fadiga, voditeljica Udruge Amadea, sufinanciralo Ministarstvo socijalne politike i mladih.
  Projekt, odnosno program se, kako je pojasnio voditelj Teodor Horvat, sastoji od više dnevnih aktivnosti, provode se u Centru Amadea za 25 korisnika. Svrha je poboljšati kvalitetu života starijih i osamljenih osoba.
  Za njih se organiziraju radno-okupacijske terapije, odnosno kreativne radionice, rad u eko-vrtu, edukativna predavanja, primjerene športsko-rekreativne, ali i druge aktivnosti, kao i izleti, hodočašća, posjete muzejima i izložbama, razgovori, druženja, čitanje dnevnog tiska, knjiga …, pojašnjava Horvat.
  Osim skrbi za starije i osamljene kroz “Dnevni boravak”, Udruga Amadea ima i još jednu značajnu aktivnost, a to je obilazak domova korisnika i usluga programa “Pomoć u kući”.
  Udruga Amadea volonteri 2Tim je programom obuhvaćeno tridesetak starijih i osamljenih osoba kojima volonteri pomažu oko svakodnevnih aktivnosti od čišćenja i osobne higijene, do nabavke potrepština, lijekova, odlaska liječniku, navodi sestra Natalija ističući da udruga surađuje s ustanovama koje mogu pridonijeti još kvalitetnijoj skribi o takvim osobama, a to je Centar za socijalnu skrb, Grad Đakovo, Udruga svetog Vinka Paulskog- Konferencijom Svih svetih Đakovo. U sklopu tog programa mnogim obiteljima su volonteri udruge odnijeli pakete s osnovnim potrepštinama.
  U projekt je, kako ističe Josipa Bratec, uključeno i desetak volontera koji imaju čak i svoju zajednicu.
  “Za ovih osam mjeseci projekt je procijenjen na 106.840,00 kuna, a od toga iznosa 25 posto financira sama udruga, a ostatak Ministarstvo socijalne politike i mladih”, navodi volonterka Josipa ističući kako je projekt dobro prihvaćen među korisnicima kojih je sve više.
  Svima u Udruzi Amadea stalo je da izoliranosti starijih osoba bude što manje, jer je upravo osamljenost ono što ih najviše tišti. Potvrđuje to i volonterka Renata Čar koju je upravo to potaklo na rad u udruzi.
  Osim pomoći samim korisnicima ovog programa, kroz projekt se pomaže i njihovim obiteljima, a isto tako uposleno je i dvoje djelatnika, zaključuje sestra Natalija najavljujući da Udruga Amadea planira nastaviti s tim programom, očekujući i dalje podršku nadležnog ministarstva.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog