Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hranić: “Došašće i Godina posvećenog života – vrijeme budnosti i vrijeme budnih”

  Misnim slavljem u đakovačkoj katedrali, koje je predslavio nadbiskup Đuro Hranić, započela je Godina posvećenog života u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.
  “Danas na otvorenju Godine posvećenog života s cijelom Crkvom zahvaljujemo Bogu za sve redovničke zajednice, posebno za sve vas koje živite i svjedočite evanđeoske ideale te sudjelujete u evangelizacijskom poslanju naše Đakovačko-osječke nadbiskupije”, naglasio je u prigodnoj homiliji nadbiskup Hranić posebno istaknuviši blizinu s najbrojnijom zajednicom sestara svetog Križa, ali i s još 16 ženskih zajednica i osam muških redovničkih zajednica koje djeluju na području Đakovačko-osječke nadbiskupije.
  Nadbiskup Hranić upozorio je da u suvremenom europskom društvu u javnosti nema potrebe za Bogom, ni mjesta za Boga, te da suvremeni čovjek sve više postaje ravnodušan u odnosu prema Bogu, ali i “nemoćan, pregažen i bez nade” kada se suoči s teškoćama.
  Godina posvecenog zivota sestre “Istodobno Bogu posvećene osobe sa svojim zavjetima dragovoljne poslušnosti, dragovoljno izabranog siromaštva i čistoće tijela koja se odriče bračne ljubavi, predstavljaju ljekovito cjepivo za suvremenog čovjeka koji je sam sebi dosta i ne prihvaća nikakav autoritet; kojemu je bog jedino vlastiti profit i ugoda. Bogu posvećene osobe sa svojim zavjetom vjernosti Bogu, odnosno djevičanstva i čistoće, predstavljaju podršku i ohrabrenje mladićima i djevojkama te bračnim parovima koji nastoje živjeti predbračnu i bračnu vjernost i čistoću. Predstavljaju ljekovito cjepivo protiv promiskuiteta i robovanja tijelu i nagonima. Prihvaćajući dragovoljno siromaštvo, Bogu posvećeni život predstavlja ljekovito cjepivo za društvo opterećeno korupcijom, ogromnim socijalnim razlikama, siromaštvom, trgovinom ljudima i ljudskim organima, novim oblicima ropstva i gaženjem temeljnih ljudskih prava sve do temeljnog prava, a to je pravo na život”, naglasio je u propovijedi nadbiskup Đuro Hranić poručivši da su vrijeme došašća i Godina posvećenog života “vrijeme budnosti i vrijeme budnih.”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog