Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik najavio natkrivanje tržnice

  Danas je stupila na snagu odluka Gradskog vijeća o besplatnom parkiranju prvog sata u Splitskoj ulici kod Gradske tržnice. Dio je to projekta oživljavanja Gradske tržnice o čemu su na upravo završenoj konferenciji za novinare govorili gradonačelnik Zoran Vinković, predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo i vijećnik Nikola Lelas.
  Tom mjerom, kako je kazao gradonačelnik, želi se građanima omogućiti kupovina kvalitetnijih proizvoda, ali i potaknuti domaća proizvodnja, a najavio je i revitalizaciju projekta natkrivanja tržnice kroz javno-privatno partnerstvo.
  “Revitalizira se projekt od prije nekoliko godina kada se raspisao javni natječaj na koji su se javila tri ponuđača, a, nažalost, odabrani ponuđač nije ponudio garanciju banke. Radi se o tome da potencijalni investitor ne plaća zemljište, plaća komunalni doprinos za svoj dio stabmeno-poslovnog objekta, a za uzvrat natkriva gradsku tržnicu, osigurava poslovne prostore, zemljište ostaje vlasništvo Grada, a etažiranjem vlasništva investitor dobiva poslovni i stambeni prostor”, pojasnio je gradonačelnik .
  Besplatni parking oko tržnice prvih sat vremena odnosi se na oko 150 parkirnih mjesta tijekom cijelog tjedna, što bi, kako ističe Soldo, trebalo vratiti ljude u “trbuh grada”. Maksimalno ograničenje parkiranja je dva sata, s tim da je drugi sat dvije kune, pojasnio je Soldo istaknuvši da će veća fluktuacija građana dovesti i do veće potražnje čime će domaći poljoprivredni proizvođači imati mogućnost većeg plasmana svojih proizvoda.
  trznica projekt natrkivanja “Sada smo svjedoci da Univerzalu iz godine u godinu padaju prihodi s Gradske tržnice i ako se takav trend nastavi za nekoliko godina mogli bi ugasiti tržnicu, a samim time obiteljska poljoprivredna gospodarstva ne bi više imala gdje plasirati svoje proizvode “, upozorava Soldo. Istaknuo je također da je sada prazna i većina od 18 kioska na tržnici koji bi ovim pilot projektom trebali oživjeti. Ti kiosci će, kako najavljuje Soldo, po povoljnijim uvjetima biti ponuđeni poljoprivrednicima, obrtnicima i svim zainteresiranima, čime će se potaknuti i zapošljavanje.
  Nikola Lelas, vijećnika laburista u Gradskom vijeću, podsjetio je da je ova godina proglašena Godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, te najavio i niz drugih mjera kojima se želi vratiti život na gradsku tržnicu.
  Na pitanje novinara, gradonačelnik Vinković nije želio komentirati kadrovske smjene, odnosno opoziv direktora Univerzala na Skupštini koja je zakazana za četvrtak.
  “O tom – potom, na vrijeme ćete biti obaviješteni…”, kratko je izjavio gradonačelnik Vinković najavivši izjavu u četvrtak.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog