Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Cijela Đakovština u krugu nerazvijenih

  Na jučerašnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić predstavio je Prijedlog zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, istaknuvši da se ovim zakonom uvodi pravedniji sustav u smislu efikasnijeg planiranja regionalnoga razvoja. „Potpore su dosad dobivala područja koja su po indeksu razvijenosti bitno iznad praga od 75 posto hrvatskog razvojnog prosjeka, dok jedan značajan broj jedinica lokalne samouprave nije dobivao nikakvu pomoć, a nalazi se ispod 75 posto“, pojasnio je ministar Grčić.
  Među sto novih jedinica lokalne samouprave koje ulaze u sustav potpomognutih područja su i Grad Đakovo sa 72,76 posto razvijenosti, Strizivojna sa 56,79, Općina Viškovci s 56,43 posto, Gorjani s 54,94 posto i Općina Drenje sa 44,55 posto hrvatskog razvojnog prosjeka.
  “Drago mi je što je Vlada konačno donijela takvu odluku koja će omogućiti izjednačavanje s ostalim općinama u RH”, kratko je Prijedlog zakona prokomentirao Ivan Lović, načelnik Općine Gorjani.
  Ovim Prijedlogom zakona cijela Đakovština, odnosno sve jedinice lokalne samouprave s ovog područja ulaze u krug nedovoljno razvijenih krajeva koje će potpomagati država. Dosada su u tom krugu bile Općina Semeljci, Satnica, Punitovci, Trnava i Levanjska Varoš.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog