Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vlč. Tukara novi ravnatelj Strossmayerova muzeja

  Odlukom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića dr. Drago Tukara, donedavni kancelar, novi je ravnatelj Spomen muzeja biskupa Josipa Jurja Strossmayera – ustanove koja je svojim dosadašnjim djelovanjem u mnogome obogatila kulturni život u gradu, ali i šire.
  Čuvajući dosadašnju ostavštinu, Muzej će i dalje, kakao najavljuje velečasni Tukara, nastaviti djelovati, ali u nešto izmijenjenim okolnostima.
  “Za očekivati je da će ova ustanova i nadalje funkcionirati kao i dosad, no ipak će biti određenih promjena. Stalni postav ostaje, a u galerijskom dijelu bit će novosti u smislu budućih izložbi, a već prva bi mogla biti za mjesec dana”, najavljuje novi ravnatelj ne otkrivajući detalje.
  Proširio se i krug osoba koje će sudjelovati u kreiranju programa rada Spomen muzeja. Uz novog ravnatelja, tu je i velečasni Ivica Križanović, koji je oformljen i kao slikar, odnosno umjetnik koji će biti zadužen upravo za taj umjetnički dio oko izložbi, postava, odabira umjetnika- budućih izlagača. Osim njega, tu su i djelatnice Muzeja, te krug suradnika izvan Muzeja.
  Budući rad Spomen-muzeja biskupa Strossmayera ovisit će i o financijskim sredstvima, koja su dosad bila skromna, što je, priznaje novi ravnatelj, i dodatni izazov.
  “U financijskoj konstrukciji dosad je sudjelovao i Grad s kojim ćemo, nadam se, nastaviti suradnju na tom planu, tu je i Nadbiskupija koja je najveći dio i pokrivala, a pokušat ćemo otvoriti i nove mogućnosti. Nastojat ćemo u skromnim mogućnostima dati maksimum”, poručuje ravnatelj Spomen muzeja Josipa Jurja Strossmayera velečasni dr. Drago Tukara.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog