Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Uzroke podizanju kredita treba tražiti u samom HDZ-u”

  “HDSSB je u koaliciji s građanima, a kao gradonačelnik tražit ću potporu za proračun u Gradskom vijeću kako bi izbjegli troškove oko novih izbora,” poručio je s današnje konferencije za novinare gradonačelnik Zoran Vinković odgovarajući tako na učestale napade đakovačkih političkih stranaka, pa tako i na jučerašnje optužbe iz HDZ-a.
  “Uzrok podizanja kredita od 17,9 milijuna kuna HDZ treba potražiti u samom HDZ-u jer je nakon izbora 2009. prijetila ovrha i blokada računa Grada Đakova i zbog toga smo bili prisiljeni ići u kreditni aranžman, najprije kratkoročni, a potom i dugoročni”, pojasnio je gradonačelnik podsjetivši čelnike HDZ-a na svoju smjenu 2008. godine.
  Najavljujući skoru objavu svih proračuna na stranicama grada, gradonačelnik Vinković priznaje da financijska situacija u gradu nije sjajna, čak je, kako kaže, i složena, ali napominje i to da nije došlo u pitanje funkcioniranje grada. Upozorava, međutim, da će, zahvaljujući mini-poreznoj reformi Vlade, grad ostati bez 5 milijuna kuna što će dodatno otežati ionako lošu situaciju.
  Odgovorio je i na napade u vezi cijene odvoza otpada koja se, kako je rekao, temelji na ekonomskoj analizi, te, tvrdi, nije udar na standard građana kao što je to cijena struje, plina i drugih obaveza koje propisuje Vlada. Pojasnio je kako svi građani ne plaćaju cijenu od 79,19 kn, odnosno da socijalno ugrožene kategorije plaćaju manju cijenu i da je u nju uračunat i PDV.
  Neutemljenim je nazvao i priče o bogaćenju Univerzala na razdvajanju otpadu, a odgovorio je i na optužbe u vezi nabavke udžbenika istaknuvši da Grad Đakovo nije u toj mogućnosti.
  “Grad Đakovo nije u toj mogućnosti, ali u mogućnosti mora biti Ministarstvo obrazovanja jer ove škole su obavezne škole i ne može se Ministarstvo ponašati kao noj kad zabije glavu u pijesak i kazati da to treba ići na teret jedinica lokalne samouprave i na teret roditelja. Ti udžbenici se ne moraju svake godine štampati, jer jedinu zaradu od tih udžbenika imaju nakladnici”, zaključuje gradonačelnik Vinković uz konstataciju da je tu ključ svega.
  Svojim političkom protivnicima Vinković poručuje da “ukoliko netko želi izbore u Đakovu, to treba i poručiti građanima, Vinković ih se ne boji”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog