Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje izrada Strategije kulturnog razvoja Đakova

  Gradonačelnik Zoran Vinković uputio je danas javni poziv za predlaganje priloga za Nacrt strategije kulturnog razvoja grada u razdoblju od 2015. god 2020. godine.
  Taj temeljni dokument, kako se navodi, planski je okvir i strateško polazište za sustavnu i suvislu provedbu kulturne politike u navedenom vremenskom razdoblju s ciljem akumulirajućeg kulturno-društvenoga napretka u našoj sredini, te kao preduvjet za sudjelovanje u širim projektima i natječajima, napose europskim.
  “Opći ciljevi i smjernice te obzor kojem se stremi kroz projekciju ove strategije formulirat će se u obliku vizije, tj. zamišljenoga, i u obliku misije, tj. obvezujućega prema Đakovu i njegovim kulturnim potencijalima. Idejna vodilja i realizacijska projekcija kulturnog razvitka Đakova do 2020. godine zasniva se na vizionarskom htijenju da se 2020. godina ne dočeka pasivno, nego da je se počne oblikovati već sada nizom kulturnih aktivnosti, projekta koji uključuju i one kulturno-infrastrukturne, koje bi svojim sinergijskim učinkom uzdigle Đakovo primjerenog kulturnog značenja i učinkovitosti. Jedan od važnih čimbenika kulturnog razvitka Đakova jest od strane Gradskog vijeća jednoglasno potvrđena nakana da se Grad Đakovo, sam ili s partnerima, kandidira za Europsku kulturnu prijestolnicu, što bi za đakovačku kulturu imalo posljedice mjerljive sa Strossmayerovim kulturnim pothvatima”, navodi se u javnom pozivu.
  Rok za dostavu priloga za izradu Nacrta kulturne strategije Grada je 1. listopada ove godine, prilozi se dostavljaju u pismenom obliku, a pozvane su ustanove, udruge, pojedinci, te svi zainteresirani. Priloge treba dostaviti poštom na adresu Trg dr. F. Tuđmana 4, uz naznaku „Nacrt strategije kulturnog razvoja Grada Đakova“.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog