Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Komarci su javno zdravstveni problem

  Komarci u Slavoniji i Baranji postaju sve veći javno-zdravsteni problem. Potvrđuju to i u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije koji je još početkom godine ponudio jedinicama lokalne samouprave plan tretiranja protiv komaraca.
  ” Iako su komarci problem u cijeloj Slavoniji i Baranji, tretmani se obavljaju jedino na području grada Osijeka gdje je ovih dana zabilježeno više od 200 uboda komaraca u 15 minuta, s tim da je referentni broj uboda 15 u 15 minuta”, ističe Magdalena Sikora, voditeljica Službe za deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju Zavoda za javno zdravstvo.
  Nedostatak sredstava jedini je razlog što i ostale jedinice lokalne samouprave ne pribjegavaju tretiranju.
  Osim dopisa u kojem se traži pomoć od Vlade u osiguravanju sredstava za borbu protiv komaraca, na području Đakova nije bilo drugih aktivnosti.
  Gradonačelnik Zoran Vinković još ranije najavio je tretiranje užeg centra grada, ali tek uoči ovogodišnjih Đakovačkih vezova. “To je jedino što možemo s našim financijskim mogućnostima jer nam za sve ostalo, odnosno za jednu kvalitetnu dezinsekciju na području grada treba između 3 i 4 milijuna kuna, jer nije dovoljno tretirati samo po ulicama, nego i po vodotokovima i šumama, a ta sredstva nema niti jedna jedinica lokalne samouprave”, pojašnjava Vinković.
  Komarci su doista javno-zdravstveni problem koji mora riješiti nadležno Ministarstvo zdravlja ili Vlada, uvjeren je gradonačelnik koji će, kako kaže, ponoviti svoj zahtjev, odnosno dopis Vladi za osiguranje sredstava za borbu protiv komaraca.
  A dok se čeka reakcija odgovornih, građani se snalaze na različite načine, ovisno o platežnoj sposobnosti. Naime, prodavaonice nude različite preparate protiv komaraca; od spreja, tekućine, gela, stika, čak i naljepnica za tijelo, do aparatića za utičnice, tinjajućih spirala, mirisnih svijeća i sličnih pomagala.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog