Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Suicid zbog neriješenog statusa

  Da se sve lomi preko leđa branitelja, dokazuje još jedan tragičan primjer. Riječ je o samoubojstvu hrvatskog dragovoljca Joze Jančikića iz Vučevaca, pripadniku 122. brigade, o čemu su na današnjoj konferenciji za novinare javnost upoznali njegov dvadesetogodišnji sin Josip i tridesettrogodišnji pastorak Nikola Ribar.
  “Nismo imali primanja već duže vrijeme, nakupilo se svega, on je to sve držao u sebi. Čak je jedan mjesec dobio opskbninu od 365 kuna, a drugi mjesec je dobio rješenje da nema više pravo na to”, kaže Nikola, koji ističe da su, uz to sve, duga i teška bolest supruge, otkaz u firmi u kojoj je radio, te egzistencijalna neizvjesnost bili okidač za samoubojstvo.
  sinovi Joze Jancikica Nebriga cijelog društva, uvjereni su i sinovi, ali i u Udruzi dragovoljaca Domovinskog rata Đakovštine, kriva je za smrt njihova oca. Do ukidanja opskrbnine došlo je zbog prihoda od prodaje zemlje koju su imali, pojašnjava predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Đakovštine 1009- 1991. Miro Raspudić, koji optužuje Ministarstvo hrvatskih branitelja za nebrigu o braniteljima čiji su se problemi, kako tvrdi, dodatno povećali prelaskom opskrbnine u nadležnost Ministarstva socijalne politike i mladih.
  Raspudić apelira na Ministarstvo branitelja, Centar za socijalnu skrb i druge nadležne institucije da se angažiraju u rješavanju problema dvojice mladih ljudi koji su ostali bez oca, ali i bez prihoda za život.
  “Hrvatski branitelji na papiru imaju mnoga prava, ali u praksi ta se prava ne mogu iskoristiti, a jedno od njih i prednost pri zapošljavanju, što se ne poštuje”, konstatirano je na konferenciji za novinare.
  O ovom slučaju zatražili smo i reakciju Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva socijalne politike i mladih. Njihove odgovore očekujemo. (DM)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog