Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Tko je pozicija, a tko opozicija?!”

  Na vlastiti zahtjev, ali bez obrazloženja i bez objave imena njegova zamjenika u Vijeću, jučer su vijećnici razriješili predsjednika Odbora za statutarno- pravna pitanja Gorana Primorca, a novi predsjednik Odbora je Goran Soldo.
  Svoj vijećnićki mandat aktivirao je Ante Raspudić, a odbijen je prijedlog SDP-a da se na dnevni red stavi izbor potpredsjednika Vijeća iz redova oporbe. Josip Matkov pozvao se na statutarnu odredbu koja to regulira uz napomenu da je dosadašnjeg potpredsjednika izabrala pozicija. “Bilo bi korektno da oporba sama izabere potpredsjednika iz svojih redova”, kazao je Matkov.
  Prijedlog je odbijen iz proceduralnih razloga, jer ga nije podržalo sedam vijećnika, kako je to i predviđeno Statutom i Poslovnikom, pojasnio je predsjednik Vijeća Goran Soldo,
  S tim u vezi bila je zanimljiva i opaska vijećnika HDZ-a Antuna Galića da se ne zna tko je opozicija, a tko pozicija.
  I tijekom nastavka sjednice povremeno su se provlačile optužbe iz redova SDP-a o koaliciji, a Josip Matkov čak je i otvoreno zapitao HDZ i HDSSB kada će javno biti objavljena koalicija tih dviju stranaka.
  “Ne vidim razloga zašto se to krije, zašto se to naziva tehničkom podrškom kad je to doista otvorena koalicija, jer još se nije dogodila niti jedna točka dnevnog reda otkako je ovaj saziv, a da su te dvije stranke bile u koliziji. Dakle, radi se o otvorenoj koaliciji”, konstatirao je Matkov.
  U HDZ-u, tvrdi Goran Soldo, to ne smatraju koalicijom.
  “Jasno smo rekli da se radi o tehničkoj suradnji, a sam izbor i podršku između dva kruga lokalnih izbora zna se tko je dao aktualnom gradonačelniku”, odgovorio je Soldo.
  Osim odluke o ovogodišnjim laureatima, vijećnici su, također jednoglasno, prihvatili i odluku o gospodarenju gradskim bazenom prema kojoj će tu djelatnost preuzeti Univerzal, a poduža rasprava vodila se oko prijedloga odluke o trgovini na malo izvan prodavaonica i tržnica.
  Vijece Raspudic Nakon brojnih primjedbi vijećnika da je odluka neprecizna i, kako je rekao Ivica Mandić, nejasna, da, prema riječima Ante Raspudića, otvara mogućnost nelojalnoj konkurenciji i da, kako je kazao Josip Matkov, treba zaštiti grad, zaključeno da se posebnim pravilnikom definiraju pojedinosti i provedba te odluke.
  “Grad neće postati Arizona, odnosno koridor”, umirivao je vijećnike gradonačelnik Zoran Vinković.
  Vijećnici su donijeli i odluku o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Đakova, a tijekom rasprave o nekoliko komunalnih tema gradonačelnik je najavio i mogućnost da građani, uz Grad i Fond za zaštitu okoliša, sudjeluju u sufinanciranju nabavke kanti za selekciju otpada, što od 1. srpnja postaje obaveza grada.
  Vijećnici su prihvatili i provedbeni plan unapređenja zaštite od požara, a na dnevnom redu se, na prijedlog SDP-a našla i rasprava o javnom natječaju za imenovanje direktora Poduzetničkog centra čije ime će, kako je najavio gradonačelnik biti poznato uskoro. “Od 12 kandidata u užem su izboru ostale tri osobe, a ovih će dana biti poznato kome će biti povjereno vođenje Poduzetničkog centra”, najavio je gradonačelnik.
  U raspravi su istaknuta velika očekivanja od Poduzetničkog centra koji bi trebao biti servis poduzetnicima, te mjesto koordinacije i komunikacije kada su u pitanju razvojni projekti grada i korištenje fondova EU.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog