Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Željka Živković, Pavle Svirac i Maja Hrgović- za svakog po nešto u Noći knjige

  Sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici po prvi puta u Đakovu održana manifestacija Noć knjige 2014. Noć knjige je manifestacija kojom se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju, te obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava. Đakovačkoj publici predstavljena su tri naslova. Među njima je i onaj Željke Živković Esekerski capricco, za kojeg je voditelj predstavljanja Mirko Ćurić rekao da je nostalgični povratak u osamdesete godine prošlog stoljeća.

  Najpotentniji književni lik nastao prošle godine je lik Pavla Svirca. To je pseudonim pod kojim je Književna groupi napisao Željko Špoljar. On je, naime, odabrao Đakovo kao mjesto iz kojeg njegov junak Pavle Svirac dolazi, a možete ga pronaći i na Facebooku.

  Potpuno drugačija knjiga je ona Maje Hrgović pod paradoksalnim nazivom Živjet ćemo bolje. Ovo je teška priča o obitelji koja se suočava s neprobavljenim ratnim traumama. Autorica ovog romana ne boji se emocija i vjeruje da im književnost puno duguje, te da  su emocije one o kojima vrijedi pisati.

  Tako je đakovačka publika, koja je pozitivno ocijenila prvu Noć knjige u Đakovu  imala prilike upoznati autore različitih pristupa prozi. Druženje autora i ljubitelja književnosti završilo je uz koncert grupe Fluentes.

  fotografija(4)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog