Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zbog podzemnih voda poplavljeni podrumi

  I dok u nekim područjima Hrvatske još uvijek velike štete pričinjavajju nadzemene vode, odnosno poplave, u nekim mjestima Đakovštine problem su podzemne vode. Taj problem posebno je naglašen ove zime u Tomašancima gdje plivaju mnogi podrumi.
  S problemom je upoznat i načelnik Općine Gorjani Ivan Lović koji kaže da je to prisutno na području cijele općine.
  “Kada je vrijeme slično ovome podzemne vode su prisutne i već na sedamdesetak centimetara dubine se pojavljuju kod većine mještana i u Gorjanima i u Tomašancima koji leže na jednoj gredi na kojoj je visoka razina podzemnih voda, bez obzira što smo na brdu, a to je posebno naglašeno u starijim podrumima koji nisu dobro izolirani”, pojašnjava načelnik.
  Podzemne vode, kaže, prodiru ne samo u podrume, nego i bunare i taj problem nije lako riješiti, dodaje načelnik Lović. Općina je, prema načelnikovim riječima, slala djelatnike u javnim radovima na čišćenje “spornog” kanala, međutim problem je ostao i dalje i tu se, tvrdi načelnik, ne može nešto posebno učiniti.
  I u Vodno gospodarskoj ispostavi Vuka, kako ističe njezin voditelj Mario Spajić, svjesni su tog problema, no ističe da je u ovom konkretnom slučaju to u nadležnosti jedinice lokalne samouprave.
  “Hrvatske vode su upoznate s problemom na konkretnoj lokaciji u Tomašancima, međutim, Hrvatske vode su nadležne prije svega za površinsku odvodnju, odnosno za obranu od poplava. Jasno nam je da održavanje kanala utječe i na razinu podzemnih voda, međutim tu je i niz drugih parametara poput mikro lokacije, slojeva tla,..”, pojašnjava Spajić uz napomenu kako pojava podzemnih voda u podrumima ovisi i o tome koliko kvalitetno su izvedeni ti podrumi, odnosno njihova izolacija, drenaža i drugi radovi.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog