Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sve je veći broj korisnika socijalne pomoći

  Iz godine u godinu sve je teža gospodarska i socijalna slika Đakovštine, a o tome svjedoči i sve veći broj korisnika raznih oblika pomoći Centra za socijalnu skrb, navodi ravnateljica Dubravka Petrović.
  “Iz dana u dan nama je jako teško raditi u Centru jer dolaze ljudi koji su nekada imali i koji su mogli svojim obiteljima priskrbiti ono najosnovnije. Danas, sa suzom u očima, dolaze kod nas govoriti o svojim teškim situacijama, a zakon je ponekad takav da neki od njih i ne mogu ostvariti pravo na pomoć. I zaista, svaka ta ljudska sudbina nam teško pada., radimo koliko možemo, pomažemo koliko možemo, razumijemo situaciju koliko možemo…”, prepričava svakodnevnicu u Centru ravnateljica.
  Kaže da je sve već broj građana koji se deklariraju da žive u siromaštvu.
  “Zabrinjavajuće je to što je sve veći broj radno sposobnih koji traže pomoć jer su ostali bez posla. U veljači je 750 samaca primalo pomoć za uzdržavanje, odnosno zajamčenu minimalnu naknadu, te 560 obitelji koje su primali pomoć”, ilustrira situaciju ravnateljica Dubravka Petrović.
  Prema njezinim riječima, ukupno je više od 2.800 osoba obuhvaćeno nekim vidom socijalne pomoći, a sa jednokratnim novčanim naknadama taj broj je čak veći i od 3.500 osoba.
  “Broj naših korisnika povećao se i zato što je početkom ove godine stupio na snagu Zakon o socijalnoj skrbi prema kojemu su i osobe koje su primale opskrbninu kao hrvatski branitelji postali korisnici socijalnih davanja”, dodaje ravnateljica.
  Ovu, sve težu socijalnu sliku Đakovštine može promijeniti, kao i u drugim krajevima Hrvatske, samo otvaranje novih radnih mjesta.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog