Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Grad podržao projekt “Prošlost za budućnost”

  Gradonačelnik Zoran Vinković podržao je projekt “Prošlost za budućnost” Građanske inicijative “Đakovčani za Đakovčane”, navodi se u priopćenje u kojem se ističe da će se tim projektom spasiti veliki broj starih fotografija, slika te video vrpci, kao i snimiti veliki broj izjava naših najstarijih građana o događajima iz njihovog djetinjstva, mladosti, ali i cijelog života provedenog u Đakovu, kako bi sačuvali gradsku povijesnu baštinu od zaborava.
  Na taj način stvorit će se digitalna baza podataka koja će biti odličan izvor povijesnih i kulturnih informacija o Đakovu i Đakovštini, o Đakovčanima, poznatim i nepoznatim, o gradskim običajima, seoskim i starogradskim, o kulturi grada i stanovnicima, navodi se u priopćenju.
  Projekt je zamišljen tako da njegovi voditelji svake subote od 9 do 11 sati, počevši od subote, 8. ožujka, prihvaćaju materijale od građana koji će donositi stare fotografije i filmove do ureda Turističke zajednice Grada, gdje će se materijali preuzeti, označiti i dokumentirati od koga su preuzeti, te pristupiti digitalizaciji koji će po završetku biti vraćen donositelju, odnosno vlasniku.
  Po završetku digitalizacije foto i video materijala, pristupit će se detaljnoj obradi te prezentaciji svih prikupljenih materijala na jedinstvenoj Internet stranici povijesne fotografije grada Đakova koja će biti dostupna svim građanima Đakova, ali i šire, jer se preko Internet stranice sadržaj može podijeliti sa cijelim svijetom, a time se posebno misli na Đakovčane koji žive izvan Đakova.
  Uz materijale u vlasništvu građana, preuzet će se i materijali Foto kino kluba Đakovo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog