Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Perić: “Obrtnici su građani drugog reda”

  U đakovačkom obrtništvu nema značajnijih pomaka ni u 2013. godini. Broj registriranih obrta ostaje na istoj razini, a trenutačno je u evidenciji njih 908 aktivnih, doznajemo od tajnika Udruženja obrtnika Marka Milkovića.
  “Čak se bilježi blagi porast, a razlog su poticajna sredstva Hrvatskog zavoda za zapošljavanja koje su iskoristili oni koji su ostali bez posla, pa otvaraju obrt”, pojašnjava Milković.
  “Kriza je i dalje, ništa se ne gradi, ljudi nemaju novaca, velika je nezaposlenost, posebno kod nas u Đakovštini, slabo se gradi, a i ono malo što se gradi radi se na crno i upravo taj rad na crno ostaje i dalje problem broj jedan”, upozorava Ante Perić, predsjednik Sekcije graditelja podsjećajući da je kriza upravo i počela u graditeljstvu.
  Ovu godinu brojni obrtnici, među kojima su ugostitelji, pamtit će po fiskalizaciji koja nije, kako se strahovalo, negativno utjecala na njihovu djelatnost. Potvrđuje to i Josip Tirić, predsjednik Sekcije ugostitelja koji pozdravlja uvođenje reda, no strahuje od nove stope PDV-a koja bi, kako kaže, mogla napraviti dosta problema.
  Đakovački obrtnici nezadovoljni su ukupnim položajem obrtništva u Hrvatskoj i zamjeraju aktualnoj vlasti da ne prepoznaje potencijale tog gospodarskog segmenta.
  “Država slabo prepoznaje obrtništvo, mi smo njima sitni, a od nas očekuju jako puno. Ništa nam ne daju, a sve traže od nas”, upozoravaju đakovački obrtnici otvoreno kritizirajući resorno ministarstvo koje, kako kažu, ništa nije učinilo za njih.
  “Gledaju nas kao građane drugog reda”, uvjeren je Perić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog