Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dan dobrovoljnih darovatelja krvi

  Povodom Dana dobrovoljnih darovatelja krvi danas će na prigodnom prijemu u Gradskoj vijećnici biti uručena priznanja višestrukim darovateljima. Ove godine priznanje će primiti Stjepan Nađ iz Širokog Polja za stotinu davanja krvi, Ilija Maršić iz Strizivojne i Miroslav Klemen iz Đakova za 75, te Ivan Perić iz Kuševca, Toma Jurić iz Đakova, Mijo Ivić iz Satnice i Mijo Čeh iz Koritne za 50 darivanja krvi.
  Višestruki darovatelji okupit će se i na prigodnom domjenku koji se svake godine organizira za njih.
  Prema riječima Đure Brataljenovića, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa, u Đakovu je registrirano 1.350 aktivnih darovatelja krvi, a to su oni koji su bar jednom tijekom prošle godine dali krv. U ovogodišnjim akcijama prikupljeno je 935 doza krvi, što je povećanje za 70-tak doza u odnosu na prošlu godinu, a cilj je 1.100 doza.
  “Iz godine u godinu bilježi se porast broja darovatelja među kojima je 85 posto muškaraca. No, s obzirom da u Đakovu nije bilo bolnice nije postojala ni tradicija darivanja krvi”, pojašnjava Brataljenović. Napominje također da u Đakovštini nije ostvaren prosjek od 3 posto darovatelja u odnosu na ukupan broj stanovnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog