Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Konstituirano GV; Soldo (HDZ) predsjednik, a Drobina (HDSSB) i Vuković (SDP) potpredsjednici

  nije rijec o koaliciji s HDZ-om Đakovačko Gradsko vijeće konstituirano je danas nakon drugog pokušaja, a vijećnik HDZ-a Goran Soldo izabran je za predsjednika. Sjednicom je do izbora novog predsjednika predsjedao Jasenko Ivanetić kao prvi na listi koja je dobila najviše glasova.
  Za novog predsjednika glasovalo je 13 vijećnika HDZ-a, HSS-a i HDSSB-a, protiv je bio vijećnik HSP-a dr Ante Starčević, a 7 vijećnika SDP-a HNS-a, HSU-a i laburista bilo je suzdržano.
  “Odgovornost koju su konstituiranjem Gradskog vijeća danas pokazali vijećnici znači ujedno i da su izbjegnuti novi izbori, ali to znači da smo gradskom proračunu uštedjeli 800.000 kuna. Grad je doveden u tešku situaciju i nalazi se na dnu svih gospodarskih pokazatelja i zato pozivam sve vijećnike da, neovisno o političkoj opciji, predlože kvalitetne programe i projekte”, poručio je novoizabrani predsjednik vijećnicima.
  Izboru je prethodila vrlo žustra rasprava tijekom koje je vijećnik HNS-a Ivica Mandić kazao da je riječ o “principijelnoj koaliciji HDZ-a i HDSSB-a”, te je upitao vijećnike HDZ-a koji su bili najglasniji tijekom predizborne kampanje kako će pojasniti donedavna prozivanja gradonačelnika kojega su nazivali, kako je rekao, svakakvim imenima, a s kojim sada idu u koaliciju.
  “Kako će te osobe koje su do prije tri dana imale takvu komunikaciju, koja ne priliči nikome, a ne časnim vijećnicima ovoga stoljetnog grada, mene zanima sada da ti ljudi kažu da je to bila predizborna kampanja, da su to bile priče, ili su stvarno tako mislili – to mi nije jasno i to bi volio da objasne građanima, ali i meni”, kazao je Mandić.
  matkov Za vijećnika SDP-a Josipa Matkova jasno je da je riječ o koaliciji. “Nismo došli na prošlu sjednicu jer smo ostavili mogućnost da dvije stranke koje su osvojile najviše mandata da se dogovore i meni je drago da se to danas dogodilo. Nemojte bacati taj vrući krumpir od sebe, uhvatili ste ga, držite, radite, dogovorite, objasnite građanima”, poručio je Matkov.
  Gradonačelnik Zoran Vinković za aktualni odnos snaga u Vijeću rekao je da “nema ni pozicije ni opozicije”, a odbacio je i kritike da je riječ o koaliciji.
  “HDSSB ne može dopustiti da dođe do novih izbora, mi preuzimamo dio odgovornosti bez ikakve koalicije, ovo je prijedlog koji bez koalicije može dovesti do funkcioniranja Gradskog vijeća”, pojasnio je gradonačelnik Vinković uz konstataciju da je “svatko sa svakim pričao ovih dana”.
  Ni za predsjednika HDZ-a Antu Raspudića, koji je potvrdio da se povlači iz Gradskog vijeća, nije riječ o koaliciji HDZ-a i HDSSB-a.
  Poloski o prijedlozima Odobra za izbor i imenovanja“Nema koalicije s HDSSB-om, niti će je biti – tko će to kako shvatiti neka shvati, ima pravo”, dodao je Raspudić uputivši apel vijećnicima da “rade i grade zajedno i da ne više ne svađaju jer, kako je kazao, “svađa nas neće nikud odvesti”
  Zanimljiva je bila rasprava koja je prethodila i izboru dvojice potpredsjednika Vijeća. Iako je Josip Matkov zahvalio na ponudi da jedan kandidat bude iz njegove koalicije, prihvaćen je prijedlog Odbora za izbor i imenovanja prema kojemu se glasovalo o kandidaturi Ivana Drobine iz HDSSB-a i Tomislava Vukovića iz SDP-a, koji se, kako je sam priznao, našao u vrlo nezahvalnoj situaciji. Većinom glasova, obojica su izabrana za potpredsjednika, a Vuković je obnašanje funkcije uvjetovao stavom Gradskog odbora SDP-a. “Ukoliko Gradski odbor ocijeni da je to neprimjereno ja ću dati ostavku na mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća”, zaključio je Vuković.
  uoci glasovanjaU nastavku sjednice konstituirani su odbori i druga radna tijela Vijeća, iako su se tome protivili i Ivica Mandić i Josip Matkov, koji je zajedno s vijećnicom Vlatkom Berc i Nadom Duhović napustio vijećnicu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog