Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik Vinković: “Posjet koji je učinio Đakovčane ponosnim”

  Papa u DjakovuPrigodnim priopćenjem povijesnog posjeta pape Ivana Pavla II. Đakovu prisjetio se i gradonačelnik Zoran Vinković koji ističe da “niti jedan posjet u povijesti Đakova nije ostao upamćen kao dolazak Svetog Oca Ivana Pavla II.”
  “Ne mogu ne prisjetiti se onoga trenutka kada je po izlasku iz đakovačke katedrale papa Ivan Pavao II. Pozdravio i blagoslovio okupljene vjernike koji su mu došli izraziti poštovanje”, navodi gradonačelnik Vinković podsjećajući da je tada u ime Grada Đakova i svih Đakovčanki i Đakovčana papi darovao mušku i žensku narodnu nošnju- zlataru, te prigodnu povelju s tekstom u kojem se navodi da je taj dar “simbol opstojnosti hrvatskog naroda i njegove povezanosti s Katoličkom crkvom u kojem je utkana povijest, sadašnjost i budućnost, ali i znak vjere i velike ljubavi “.
  Gradonačelnik Vinković u svom se priopćenju posebno prisjeća trenutka kada je papa uzeo šokački šešir s hrvatskom trobojnicom kojega je stavio na glavu, što je izazvalo opće oduševljenje.
  “Taj trenutak Papine neposrednosti i ljubavi prema Hrvatskoj i Đakovu obišao je svijet čineći sve nas Đakovčanke i Đakovčane i 10 godina nakon toga događaja ponosnim”, zaključuje u priopćenju gradonačelnik Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog