Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Sredstvima Fonda za zaštitu okoliša do novih ulaganja

    kompaktorIz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Grad Đakovo dostavljena je odluka o sufinanciranju nabave kompaktora čija procijenjena vrijednost je 2,43 milijuna kuna, kao i za nabavu 10.000 PEHD kanti za papir zapremine 120 litara ukupne vrijednosti 2,62 milijuna kuna. Ukupno će iz Fonda za sve to biti izdvojeno nešto više od dva milijuna kuna, dok je preostali iznos osiguran u proračunu Grada Đakova, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.
    Na taj način, kako se navodi, visoki standardi zbrinjavanja otpada na odlagalištu Vitika bit će podignuti na još višu razinu jer će nabavkom novog kompaktora, specijaliziranog stroja za sabijanje otpada, Komunalno poduzeće Univerzal raspolagati s jednim od najmodernijih strojeva te vrste koji trenutno postoje na tržištu.
    Ujedno, nabavkom kanti za papir Grad Đakovo ulazi u projekt selekcije otpada u skladu sa zacrtanim rokovima. Ulaskom u Europu, Hrvatska mora do kraja godine smanjiti količine biorazgradivog otpada, a do 2015. osigurati odvojeno sakupljanje papira, što će u našem gradu biti učinjeno već ove godine, a usporedo će doći i do razvrstavanja metala, plastike i stakla, zaključuje se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića.

    Blog