Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Goranovci tijelima oblikovali zastavu EU

  zastava EU Učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića danas su u sklopu izvanučioničke nastave iz geografije na zanimljiv način obradili temu ulaska Hrvatske u Europsku uniju.
  Svojim su tijelima na školskom dvorištu oblikovali zastavu Europske unije. “Iako su putem sredstava javnog priopćavanja informirani o ulasku Hrvatske u EU, ipak kada ovako nešto napravimo djeca to dožive na drugačiji način, pa ostaje duže u sjećanju”, pojašnjava inicijatorica projekta nastavnica Kata Pitinac. Sudjelovalo je oko 360 učenika od petog do osmog razreda, a o EU najviše znaju učenici sedmog razreda jer se upravo to gradivo obrađuje, dodaje nastavnica Pitinac.
  “Ovim smo kratkim prikazom uspjeli ono najosnovnije da doznaju”, zaključuje Pitinac dodajući kako su dvoje učenika u slavonskim narodnim nošnjama na simboličan način pokazali da ulaskom u EU Hrvatska zadržava svoj identitet, tradiciju i kulturu.
  Zanimljivi su i odgovori učenika o tome što Hrvatskoj donosi ulazak u EU. “Tamo ima novaca, cijene su niže, bit će bolje i učenicima jer će škole biti uređenije i opremljenije tabletima”, samo su neki od odgovora.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog