Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Romi u Đakovštini: “Nema većih problema, ali ima ponekad vrijeđanja”

  Na području Općine Semeljci živi nekoliko romskih obitelji. Većina njih živi uobičajenim životom, ističe Janko Jelenkić koji je, kako kaže, sam napravio je kuću u Semeljcima u kojoj živi sa suprugom i petero djece.
  Ističe da nema većih problema, no priznaje da bude ponekad vrijeđanja zbog njegova podrijetla. “Imam problema s jednom susjedom koja me vrijeđa, dok se ponekad i djeca požale”, priznaje Janko.
  Iako trenutno živi od socijalne pomoći, Janko se, kao i većina Roma, bavio skupljanjem sekundarnih sirovina, a jedno vrijeme je radio u javnim radovima na području općine. Ne čude ga predrasude da Romi ne žele raditi i da su skloni krađama.
  “I dan danas neki svoju djecu plaše da će ih Cigani ukrasti. To sve potekne od roditelja i tako će biti vječno, dok živimo i dok nas ima”, iskren je Janko. Priznaje da je predrasude teško promijeniti no nada se da će njegova djeca ipak odrasti u povoljnijem okruženju.
  “Što god se događa u selu moja djeca sudjeluju, nastojim da oni idu pravim putem, želim djecu izvesti na dobar put, da imaju dobar glas i za to se najviše borim”, tvrdi Jelenkić.
  “Pusti na miru moj život da živim što jesam da jesam”- poruka je koju Janko upućuje svima koji nisu skloni Romima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog