Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Održana središnja proslava 22. obljetnice “Kuna”

  pocast poginulima Kunama“Navik živi ki zgine pošteno” slogan je današnjeg središnjeg obilježavanja 22. obljetnice osnutka Treće gardijske brigade “Kune” koja se održava u Đakovu. Program je počeo povorkom svih sudionnika od Mimoze, Jelačićevom ulicom do spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, a u komemoraciji su, osim članova te postrojbe sudjelovali i predstavnici Grada, Hrvatske vojske, policije i udruge koja okuplja veterane te postrojbe.
  svecani mimohod KunaMeđu sudionicima je bio i Tomislav Antolović iz Baranje koji za svoju postrojbu kaže da se ubraja među četiri najjače brigade u Hrvatskoj.
  Organizator obilježavanja središnje proslave 22. obljetnice Kuna je đakovački ogranak Udruge veterana 3. Gardijske brigade i predsjednik Štefan Novak koji ističe da je tijekom ratnih operacija poginulo 368 pripadnika, njih 1.088 je bilo ranjeno, a 15 je nestalih. Naglasio je također da je imao dosta problema pri organizaciji svečanosti u Đakovu jer je bilo pritisaka, čak i političkih konotacija, da se đakovačka svečanost ne održi, odnosno da sve Đakovčane dovede u Osijek gdje se istodobno odvijala još jedna svečanost, ali za časnike.
  Središnja proslava đakovačkog obilježavanja 22. obljetnice Kuna nastavljena je svetom misom za poginule u katedrali, a u dvorištu DVD-a je prigodna izložba. sklopu programa bit će uručene zahvlanice počasnim gostima i pripadnicima postrojbe iz Kanade i Francuske.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog