Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Eterović u Đakovu

  Danas na Blagovijest, misnim slavljem u katedrali, koje je predvodio nadbiskup Nikola Eterović, uz koncelebraciju nadbiskupa Marina Srakića i biskupa Đure Hranića, obilježena je i godišnjica smrti biskupa Strossmayera.
  S obzirom na činjenicu da je nadbiskup Eterović, kao tajnik Biskupske sinode, najviše rangirani hrvatski svećenik u Vatikanu, zanimalo nas je kako je on doživio izbor novog pape.
  “Papa Franjo nam upravo daje primjer, a također i poziva svih da ga slijedimo na tom putu kršćanskog, odnosno radosnog naviještanja blage vijesti u jednostavnosti, u siromaštvu koje postaje duhovno bogatstvo kako bi svojim siromaštvom, Isusom Kristom obogatili sve one koji su siromašni, koji traže smisao života”, izjavio je nadbiskup Eterović.
  Hoće li duh jednostavnosti i “dinamizam” novog pape biti prihvaćene i u Rimskoj kuriji gdje se, prema nekim analitičarima, i očekuju najveći otpori, pitali smo nadbiskupa Eterovića. “Ne bih se složio s tim, možda postoje neki mali problemi koji su preuveličani, ali vidim kako su svi u Rimskoj kuriji oduševljeni izborom i nadam se da će pozitivno surađivati s papom Franjom na evangelizaciji, odnosno novoj evangelizaciji Europe i cijeloga svijeta. Evanđelje je uvijek isto, ali potrebno je to Evanđelje naviještati na jedan suvremeni način modernom čovjeku tako da taj čovjek razumije veličinu Evanđelja”, pojasnio je aktualno vatikansko ozračje nadbiskup Eterović.
  Tajnika Biskupske sinode podsjetili smo da Đakovačko-osječka nadbiskupija očekuje imenovanje novog pastira, a s tim u vezi izrazio je nadau da će novi pastir nastaviti slavnu tradiciju Đakovačko-osječke nadbiskupije koja je, kako je istaknuo, toliko dobra donijela ne samo Slavoniji, nego i cijeloj Hrvatskoj. “Nije samo biskup Strossmayer jedini poiznati biskup iz ovih krajeva, a Bogu zahvaljujemo na tim velikim pastirima i također molimo da i novi pastir bude na visini”, zaključio je nadibskup Eterović ne želeći komentirati imena koja se s tim u vezi spominju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog