Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Rame uz rame” – meditacije za kvalitetniji (su)život

  Zanimljivo je sinoć bilo u Metodovoj dvorani Svećeničkog doma gdje je predstavljena zbirka meditacija pod nazivom “Rame uz Rame” – poticaji za kvalitetniji (su)život velečasnog Mateja Glavice. Riječ je o meditacijama objavljenim u radijskom programu koje su ukoričene u izdanju zagrebačke nakladničke kuće “Teovizija”. Na predstavljanju su govorili Bože Radoš, Ivica Domačinović i Martina Kuveždanin.
  “Čitajući knjigu uočio sam da je ovo djelo mladog čovjeka jer su misli moderne, a stavovi jasni. Vješto prenosi ono što je u njemu sazrelo. Govori o Onome koga poznaje, te se vidi da piše svećenik koji voli Isusa “, sublimiro je svoje dojmove o knjizi mr. Bože Radoš, dok je teologinja martina Kuveždanin pojasnila da su meditacije nastale za potreba radijskog programa, pa im je i forma kratka, jasna i koncizna.
  Direktor Teovizije Domaćinović naglasio je kako su umijeće i pismenost vlč. Glavice prvotno otkrili mediji te izrazio zadovoljstvo što se pojavio još jedan svećenik – pisac, “sposoban i spreman svoje misli staviti na papir i donijeti optimizam na prečesto ozbiljna, životom pritisnuta lica.”
  Matej Glavica svećenik je Đakovačko-osječke nadbiskupij, rođen je u Osijeku 1983. godine, odrastao je u mjestu Ladimirevci, a sjemenišnu formaciju primio je u Zagrebu i Đakovu. Za svećenika je zaređen 2008. godine, a nakon prve službe u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu, na službi je u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu. Do sada je objavio predkrsnu katehezu „Krstite dijete? Čestitamo!“, potom križni put s meditacijama Hvalospjeva ljubavi „Križ ljubavi“, križni put svećenika „Uzmi križ svoj i pođi za mnom“, te obiteljski križni put „Zajedno u Kristu“. Velačasni Glavica urednik je i voditelj emisije “Efata – otvori se” koja se emitira četvrtkom u večernjim satima u programu Radio Đakova.
  Predstavljanju knjige bili su nazočni brojni gosti, među kojima i stotinjak Ladimirevčana, te obitelj i rodbina vlč. Glavice, a u programu je nastupio i Zbor bogoslova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog