Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ obećao sufinanciranje vozačkog ispita maturantima

  Pobijedi li na predstojećim lokalnim izborima gradonačelnički kandidat Koalicije HDZ-a, HSS-a i SU-a Jasenko Ivanetić đakovačkim maturantima gradska će vlast sufinancirati polaganje vozačkog ispita, a neće kao gradonačelnik Vinković kupovati novo službeno vozilo, pojasnio je Ivanetić predstavljajući na konferenciji za novinare program “Maturanti – ponos grada”.
  Sufinanciranje polaganja vozačkog ispita ovisit će, kako je pojasnio, o uspjehu maturanata, pa će tako onima s odličnim uspjehom sufinancirati 50 posto ispita, s vrlo dobrim 40, s dobrim 30, a s dovoljnim uspjehom 20 posto cijene ispita. “To će, ne samo učiniti maturante konkurentnijima na tržištu rada i pomoći u ovoj teškoj situaciji njihovim roditeljima, nego će omogućiti i opstanak đakovačkih auto škola, ali i podići će razinu sigurnosti u prometu”, pojasnio je Ivanetić.
  Odrazit će se to, kako je dodao Matija Brlošić, i u poljoprivredi jer veliki broj mladih ljudi upravlja traktorima, a da nisu položili vozački ispit.
  “Taj program nije samo predizborni, nego će se sustavno provoditi 4 godine, a uskoro će biti predstavljen i auto školama. Želimo da grad bude u službi građana, a ne pojedincu, vrijeme je za politiku poticanja, a ne kamen spoticanja”, zaključio je Goran Soldo istaknuvši da HDZ na taj način želi vratiti optimizam i potaknuti mlade da ostanu u gradu.

   

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog