Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Žurno utvrditi izvor aflatoksina

  U tvrtki Meggle zapanjeni su, kako se navodi u priopćenju, činjenicom da je i u njihovim proizvodima otkriven aflatoksin M1 ističući da se odgovorno i ozbiljno pristupa analizama
  sa svrhom zaštite potrošača. Navodi se također da su u suradnji s nadležnim institucijama odmah poduzete sve kontrolne mjere, te da će o tome biti javnost na vrijeme informirana.
  S obzirom da mikotoksini dopiru u mlijeko kroz prehranu nesukladnom stočnom hranom, iz Megglea uvjeravaju da su, zajedno s kooperantima, poduzeli sve mjere za poboljšanje ishrane na farmama.

  Otvorenim pismom Ministarstvu poljoprivrede i Hrvatskoj agenciji za hranu oglasio se i župan Vladimir Šišljagić ističući da se u Osječko-baranjskoj županiji proizvodi 24 posto ukupne proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj, te je stoga, a podsjećajući da je upravo istok Hrvatske naveden kao izvorište aflatoksinom zaraženog mlijeka, zatražio da se žurno istraže uzroci pojave aflatoksina u mlijeku domaće proizvodnje. Isto tako, traži da se poduzmu i provedu hitne mjere, te da se javnost informira o načinu nadzora mlijeka iz uvoza.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog