Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Srakić: “Benedikt XVI. – ponizni radnik u vinogradu Gospodnjemu”

  «Ponizni radnik u vinogradu Gospodnjemu», tim je riječima đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić okarakterizirao papu Benedikta XVI. na večerašnjoj misi zahvalnici u katedrali povodom papina povlačenja sa stolice rimskoga biskupa.
  «Visoki intelektualac, teolog, pravi kateheta i pastir koji se snažno borio da oslobodi Crkvu od korumpiranosti, napose na području seksualnih zloupotreba svećenika», kazao je nadbiskup Srakić istaknuvši da je Benedekit XVI. bio i snažni branič vjerske slobode.
  «Prema našoj Nadbiskupiji učinio je tisućljetnu gestu kada je na području naše Slavonije ustanovio novu Crkvenu pokrajinu Đakovačko-osječku, odnosno metropoliju, a Đakovačku ili Bosansku biskupiju uzdigao na stupanj nadbiskupije, dok je drevnu Srijemsku biskupiju odvojio od Đakovačke», podsjetio je nadbiskup Srakić istaknuvši da je papina odluka o napuštanju kormila Crkve «potresla Crkvu i iznenadila cijeli svijet».
  Nadbiskup je naglasio da je papa svojim povlačenjem pokazao «veličinu duha, viziju Crkve, hrabrost, te vjeru da Crkvu prije svega vodi Duh Sveti».
  Sagledavajući osmogodišnji pontifikat Benedikta XVI. đakovačko-osječki nadbiskup kazao je da je on u tom razdoblju bio neumorni misionar na putovima svijeta, da je podsjetio da se Crkva hrani na korijenima kontemplacije i mučeništva, zalagao se za promicanje nove evangelizacije kroz misionarski dinamizam, a naglasio je i njegov mariološki nauk.
  Zahvalivši Bogu na papi Benediktu XVI. i njegovu služenju Crkvi, nadbiskup Srakić također je istaknuo da Crkvu uvijek treba obnavljati, pa je u tom kontekstu podsjetio da će novi papa «biti pastir koji će čvrsto držati kormilo Petrove lađe koju ljuljaju valovi današnjeg vremena».

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog