Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Soldo: “Cijene vode novi udar na ponižavajući standard građana”

  Podsjećajući u svom najnovijem priopćenju da je jedna od prvih mjera Kukuriku vlade bila povećanje opće stope PDV-a na 25 posto, što je donijelo još skuplji život, Goran Soldo, tajnik HDZ-ova Nacionalnog odbora za gospodarstvo pojašnjava da je i najava smanjenja stope PDV-a na račune za vodu s 23 na deset posto bila simbolična ušteda i obmana kratkog vijeka.
  “Već ovih dana pristigli su veći računi za potrošnju vode u siječnju, predstavljajući tako novi udar na ponižavajući standard sugrađana. Vlada je povećala naknadu za korištenje voda za 60%, te visinu naknade za zaštitu voda za 50%, pa je u konačnici cijena vode porasla za čak jednu kunu po kubičnom metru i iznosi 13,94 kn za gospodarstvo i 10,19 kn za domaćinstvo”, tvrdi Soldo.
  “Europske cijene i hrvatske plaće za sve manje sretnika koji ne spadaju u vojsku nezaposlenih, u kombinaciji sa sve višim troškovima života, srušili su osobnu potrošnju. Skuplja voda, prijevremeno, odnosno prerano ukidanje nulte stope PDV-a, poskupljenje trošarina, cestarina, struje, plina, grijanja i drugih energenata, uz poreznu presiju i višu stopu PDV-a, čine hrvatske poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike sve nekonkurentnijim na globalnom tržištu, a građani moraju plaćati skupu državu i javna poduzeća koji ne štede, ne investiraju u razvoj, zadužuju se i ponašaju se rasipnički kao i do sada”, zaključuje tajnik HDZ-ova Nacionalnog odbora Goran Soldo u priopćenju.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog