Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Rodbina stradalih civila: “Zašto se štite zločini JNA?”

  Dvije su godine prošle otkako je đakovačko krilo Hrvatskog obrednog zdruga “Jazovka” podnijelo kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja za 23 ubijene civilne osobe s područja Đakovštine, a da Državno odvjetništvo nije nikako reagiralo.
  “Deset osoba je stradalo od dalekometne artiljerije JNA, 12 ih je stradalo od avijacije, a jedna osoba od dalekometne artitljerije iz BiH”, tvrdi Pero Šola uz konstataciju da se sa sigurnošću može tvrditi da je počinitelj tih zločina JNA o čemu, kako tvrdi Šola, postoje i dokazi, odnosno topnički dnevnici i dnevnika letenja.
  Šola zamjera što se, kako tvrdi, prikrivaju zločini JNA u Hrvatskoj jer se dosad još nije vodio niti jedan postupak. Odgovornost za te zločine traži i rodbina stradalih među kojima je i Ana Miller, čiji suprug je ranjen prilikom napada na Ceteru, a umro je nekoliko mjeseci kasnije od posljedica ranjavanja. Ukazala je i na sudbinu obitelji Pile čija djeca su ostala sama nakon očeve pogibije i naknadne smrti majke. “Nitko nikada nije utvrdi tko je ubio njihova oca”, rezignirano zaključuje Ana Miller.
  Rodbinu poginulih civilnih žrtava rata posebno pogađa nepravda prema njima s hrvatske strane, kaže Marija Ivančić, čije je dijete od 14 godina, zajedno s bakom, poginulo od granatiranja. “Nitko nas ne gleda, gdje god se obratimo svi nam zatvaraju vrata, nitko nas neće ni saslušati….”, navodi Marija svoja iskustva, dok se Kata Matas pita u čije ime hrvatski političari opraštaju srpske zločine.
  Miro Raspudić, predsjednik Udruge dragovoljaca Đakovštine također ukazuje na procesuiranje hrvatskih branitelja dok se istodobno počinitelji zločina sa srpske strane slobodno šeću. S tim u vezi traži od Ministarstva branitelja da poduzme određene korake.
  S obzirom da je Vojska Republike Srbije naslijedila svu imovinu bivše JNA, onda i odštetu za te zločine snosi Srbija, zaključuju podnositelji kaznene prijave za zločine nad civilima u Đakovu i Đakovštini.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog