Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • SDP: Postignut kompromis o proračunu

  Ako je suditi i po najavama iz SDP-a, usvajanje proračuna za sljedeću godinu, bar kada je riječ o ključnim političkim strankama, proći će u kompromisnoj atmosferi i bez uobičajenih igrokaza. No, kako je kazao predsjednik Josip Matkov, to ne znači da je na djelu koalicija s HDSSB-om, nego se u ovo predblagdansko vrijeme žele izbjeći napetosti i poslati poruku optimizma i nade.
  “Proračun za 2013. godinu je zapravo odluka o privremenom financiranju jer će nakon lokalnih izbora uslijediti rebalans u jednom novom sastavu i s novom izvršnom vlašću. Naravno, mi smo uvjereni da ćemo to biti upravo mi”, zaključio je Matkov.
  S obzirom da je postignut dogovor s gradonačelnikom o SDP-ovim ključnim zahtjevima koji se odnose na ukupno smanjenje proračuna, ali u kojem je osigurano nešto više sredstava za dječje vrtiće, za nastavak započetih investicija u prigradskom naseljima, za industrijske zone i za apliciranje za fondove EU, ta će stranka, kako je kazao Matkov, podržati proračun.
  Predsjednik Vijeća Tomislav Vuković upozorio je da treba uzeti u obzir i tešku financijsku situaciju u kojoj se nalazi država od koje se, međutim, očekuje pomoć u vezi industrijskih zona. “Očekujemo pomoć države u rješavanju pitanja vlasništva nad zemljištem namijenjenim industrijskim zonama koje treba prijeći na jedinicu lokalne samouprave jer samo to može privući poslovne partnere i potencijalne ulagače i investitore”, kaže Vuković.
  SDP-ova vijećnica Anka Ćurić ukazala je i na uvjetna mišljenja revizije u vezi proračuna, ali upozorila i na neke nesrazmjere kada su u pitanju troškovi određenih investicija u infrastrukturu u različitim dijelovima grada.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog