Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Srakić:”Podsjeti Isuse političare da donose zakone u skladu s naravnim zakonom”

  «Svima nam je potreban pravi Božić, velika radost, takva nova vijest potrebna je cijelom svijetu koji iz dana u dan gleda i sluša vijesti o ratovima, nasilju i nepravdama. Potrebna je bolesnima, osamljenima, starima, očajnima, potrebna je milijunima prognanika i izbjeglica, potrebna je ljudima koji su ostali bez posla ili strepe nad svojim radnim mjestom, mladima koji ne mogu naći posao, potrebna je društvu koje luta u moralnim bespućima suvremenih ideologija. Doista, svima nam je potreban Božić, ali ne krivo protumačeni Božić, falsificirani i prazan», poručio je na misi polnoćki u đakovačkoj katedrali đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić.
  «Pravi Božić se vraća, Božić ljubavi», naglasio je nadbiskup podsjetivši da se «Spasitelj rodio u jaslama i da ulazi u srca svakoga od nas da se preporodimo, ponovo rodimo, a to možemo ako otvorimo Evanđelje». «Božić je prijateljski svima, napose siromašnima», istaknujo je nadbiskup Srakić uz želju da se «Isus rodi tamo gdje postoje nepravde bilo koje vrste, tamo gdje se ne uzima u obzir čovjek i njegovo dostojanstvo, tamo gdje se u ime i na račun sumnjivih i pogibeljnih ideala osuđuju nevini, gdje ekonomski i trgovački interesi postaju ciljevi vladajuće klase, a kršćanska zajednica stavlja na drugo mjesto, ili možda za nju uopće nema mjesta, Isus se želi roditi tamo gdje narod još uvijek “hodi u tmini, gdje tmina onemogućava ispravan hod i otvoren i konstruktivan dijalog. Zbog tih tmina čovjek gubi orijentaciju ljudskih i kršćanskih vrijednosti!», pojasnio je nadbiskup zavapivši Isusu da dođe i u našu zemlju, jer nam je potreban “Božić koji dotiče čovjekovo srce”.
  «Pođi u Sabor, održi ondje govor u svome stilu i podsjeti „političare“ da donose zakone u skladu s naravnim zakonom koji se temelji na čovjeku od Boga stvorenomu koji jamči njegovo dostojanstvo», istakanuo je nadbiskup Srakić posebno podsjetivši i na Božje zapovijedi «Ne ubij» i «Ne ukradi».
  «Pouči one koji su odgovorni za našu djecu i mlade u obitelji, školi i društvu, da im pruže odgoj koji će ih spremati za čestite očeve i majke, građane i vjernike. Jer čovjek nije samo biće koje treba nahraniti, odjenuti, primiti u stan, obraniti i osigurati, nego je i stvorenje koje treba prosvijetliti, voditi, savjetovati, ohrabriti, podignuti», zaključio je nadbiskup svoju homiliju uputivši božićnu čestitku svim vjernicima, ali i onima koji ne vjeruju.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog