Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Srakić: “Božić nas poziva da se stvarnosti svoga životnoga puta vraćamo stazama vjere”

  Đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić sa svog je tradicionalnog susreta s novinarima uputio božićnu čestitku svim ljudima dobre volje, a posebno roditeljima i obiteljima, mladima, starijima i bolesnima i svima koji, kako je kazao, “nose križ nezaposlenosti i velikih životnih teškoća”.
  “I nas Božić poziva da se stvarnosti svoga životnoga puta- “Svojoj zemlji” vraćamo stazama vjere. Prosvjetljeni darom vjere pozvani smo živjeti i svjedočiti istinske vrijednosti, trajne i univerzalne, što nam ih već po svom naravnom dostojanstvu otkriva ljudsko biće koje sada još više sjaji, otkada je u Kristu Bog postao čovjekom”, poručuje nadbiskup Srakić.
  Tijekom druženja s novinarima nadbiskup je prokomentirao i podatke o popisu stanovništva, posebno one o smanjenju broja katolika za 200.000. “Nije nam svejedno da li je manje, ali to je stvarnost. No, moramo biti iskreni, nakon propagande koja je bila prije popisa stanovništva ja se pomalo i čudim da se toliko postotaka i izjasnilo”, pojasnio je nadbiskup.
  Što se tiče primjedbi na zdravstveni odgoj nadbiskup Srakić upozorio je da je on u suprotnosti s naravnim zakonom, te da je izostanak javne rasprave povreda demokracije i da to “miriši na nešto drugo”, a zamjerio je i ponižavajući odnos prema biskupima.
  “U ime tog naravnog zakona i Crkva diže svoj glas da ono što se postupa nije u redu, pogotovo na koji način se nastupa. Tu se ne smije mimoići javna rasprava, tu onda nije riječ o demokraciji nego o nečem drugom”, konstatirao je.
  S tim u vezi nadbiskup nije kritizirao samo aktualnu vlast, nego i bivšu, a Crkva, kako kaže, nije šutjela.
  Osvrnuo se i na tešku gospodarsku situaciju u kojoj mnogi dočekuju ovogodišnji Božić. No, upozorio je da je Božić blagdan nade i da je i u takvim situacijama, a podsjetio je i na još gora, ratna vremena, Božić budio i nudio nadu i smisao života. “Situacija je teška i moramo otvoriti oči za one u potrebi i molimo za one koji traže ključ za gospodarsku situaciju da ga konačno i nađu”, kazao je nadbiskup citirajući čak i Sulejmana koji kaže da je “zlo, ali da će još i gore biti”. “Molimo gospodina da već jedanput čujemo da će biti bolje”, zaključio je nadbiskup istaknuvši da se i Crkva uključila u brigu o onima kojima je pomoć potrebna i to kroz otvaranje pučkih kuhinja i pomaganje siromašnih učenika i studenata.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog