Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradski proračun za sljedeću godinu 83,5 milijuna kuna!

  Za ponedjeljak je sazvana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se naći desetak točaka dnevnog reda. Osim rebalansa proračuna za ovu, na dnevnom će se redu naći i prijedlog proračuna za sljedeću godinu, koji je, kako se navodi u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića, predviđen u iznosu od 83,5 milijuna kuna i usuglašen je s političkim strankama i zahtjevima i prioritetima mjesnih odbora i prigradskih naselja.
  Tim se proračunom, kako se pojašnjava, planira zadržati razinu dostignutog standarda u gradu i pripremiti grad za novi investicijski ciklus kada Hrvatska postane članica EU što će, kako tvrdi gradonačelnik, otvoriti nove razvojne mogućnosti grada.
  Uz već postojeći veliki broj projekata koji će, zajedno sa Županijom i resornim ministarstvima biti nominirani za strukturne fondove, glavni su ciljevi proračuna završetak ciklusa uređenja strogog centra grada, odnosno dovršetak rekonstrukcije Radićeve ulice, rekonstrukcija Strossmayerova trga i Ulice kralja Tomislava, kao i potpuna obnova Preradovićeve i drugog dijela Pavićeve ulice, navodi se u priopćenju.
  Pripremljeni su i usvojeni svi strateški planovi i razvojni programi pri čemu se posebice ističu površne za nove dvije industrijske zone, kao i ravnomjeran razvoj svih prigradskih naselja, navodi u priopćenju gradonačelnik Vinković uz napomenu kako donošenje proračuna otežava nejasna politika Vlade i najave promjene poreza na imovinu od kojega se odustalo, pa se sada najavljuje porez na nekretnine, pri čemu nitko ne zna kako će to utjecati na lokalne proračune. Nejasno je i hoće li komunalna naknada biti ukinuta i zamijenjena porezom na nekretnine, te kako će se to odraziti na proračun i građane. To je, tvrdi gradonačelnik, osnovni problem svih gradova i općina u Hrvatskoj na koji nitko ne može utjecati.
  “Izglasavanje proračuna značit će nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu, sport i kulturu, no novca nema dovoljno i bit će teško realizirati sve zacrtano, ali za najvažnije projekte pronaći će se i dodatna rješenja financiranja”, zaključuje u svom priopćenju gradonačelnik Vinković.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog