Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik Vinković otvorenim pismom protiv ukidanja željezničke veze sa Zagrebom

  Otvorenim pismom premijeru Zoranu Milanoviću, nadležnom ministarstvu i Upravi Hrvatskih željeznica, u kojem izražava protivljenje i svoje nezadovoljstvo, obratio se danas gradonačelnik Zoran Vinković povodom najavljenog ukidanja izravne željezničke linije Osijek-Đakovo-Zagreb.
  “Pri ukidanju željezničkih linija ne smije se voditi samo financijskim interesima, ne uvažavajući interese lokalne zajednice”, poručuje gradonačelnik Vinković ističući kako će građani na taj način ostati bez dosadašnjih usluga i dostignutih standarda primjerenih 21. stoljeću.
  Tom odlukom, navodi u otvorenom pismu gradonačelnik Vinković, ovaj kraj Hrvatske ostat će izoliran, a Đakovo će postati prometno slijepo crijevo. Podsjeća da je Hrvatska pred vratima Europske unije u kojoj je željeznica temeljni oblik prijevoza i u koju će u sljedećih dvadesetak godina bili uložena znatna financijska sredstva kako bi se do 2030. godine ostvario očekivani udjel veći od 60 posto svih prijevoza.
  “Očito ni uprava HŽ-a, ni Vlada nisu zapamtile taj podatak tijekom brojnih pregovora o restrukturiranju i modernizaciji Hrvatskih željeznica”, navodi gradonačelnik podsjećajući da ni u najrazvijenijim državama državne željeznice, posebno kada je u pitanju putnički promet”, ne posluju pozitivno. “Gola matematika profita ne smije biti jedini kriterij i stoga pozivam Upravu HŽ-a, kao i Vladu, da umjesto ukidanja brojnih putničkih linija iznađu potrebna sredstva te da na taj način osiguraju minimalne standarde za funkcioniranje važnih putničkih linija, a jedna od takvih je i linija Osijek-Đakovo-Zagreb”, zaključuje u otvorenom pismu premijeru i HŽ-u gradonačelnik Zoran Vinković.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog