Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Direktorica RĐ Mirjana Adrić: “Radni odnos Jasenka Ivanetića u mirovanju”

  Nakon što je đakovački HDZ jučer objavio ime Jasenka Ivanetića, djelatnika Radio Đakova, kao gradonačelničkog kandidata za lokalne izbore 2013. godine, Jasenko Ivanetić više neće obavljati posao voditelja – urednika, koji je radio do sada, odlučila je direktorica Radio Đakova Mirjana Adrić.
  Obrazlažući tu svoju odluku direktorica Adrić navodi da Zakonom o medijima i ostalim srodnim zakonima to nije izričito definirano, već postoji preporuka da medijski djelatnik koji je uključen u kampanju za vrijeme predizborne kampanje ne radi taj, već da može biti preraspoređen na neki drugi posao.
  “Zbog specifične djelatnosti, mogućeg sukoba interesa,vjerodostojnosti i nepristranosti radijske kuće, otklanjanja svake moguće sumnje u nepravičan odnos zastupljenosti u eteru, u odnosu na druge sudionika političke kampanje, pri donošenju odluke u ovom slučaju, primijenjena je nešto stroža mjera, kojom Jasenko Ivanetić, za vrijeme aktivnog djelovanja u predizbornoj kampanji, svoj radni odnos stavlja u mirovanje.
  Kako je ustavno i demokratsko pravo svakog pojedinca, ako to želi, baviti se politikom, isto pravo nije uskraćeno niti djelatniku ove kuće, s tim da se za razliku od političkih sudionika iz drugih djelatnosti Jasenko našao u nezahvalnijoj poziciji, jer složit ćete se da druge djelatnosti to podrazumijevaju. Jasenka Ivanetića su građani kroz radijski eter imali priliku upoznati kao vedrog, pozitivnog i šarmantnog čovjeka, a sada je prilika za onog drugog Jasenka”, navodi u svom obrazloženju direktorica Mirjana Adrić uz želju svim kandidatima za “fer i korektnu igru”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog