Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Čovjekova glad za bajkama je neuništiva!

  “U svijetu đakovačkih bajki”, pod tim je nazivom u Centru Amadea održano predstavljanje petnaest slikovnica Mirka Ćurića i basne slavonsko-brodskog dogradonačlenika Zorana Ivanovića.
  O Ćurićevim bajkama govorila je književnica Vlasta Markasović istaknuvši da su njegove bajke ” živopisni odraz narodnog duha i mašte, ali i riznica arhetipskih mjesta. Također, zanimljivo je da u ovim bajkama nema grubosti, odnosno da grubost ostaje u simboličkoj sferi, pa se dijete može prepustiti osjećajima i doživljajima bez opasnosti i strahovanja. To su bajke pune nježnosti”, zaključila je Markasović uz konstataciju da je čovjekova glad za bajkama neuništiva.
  “Iako se čini da bajke kao književna djela nisu popularne, bajkovitost je prisutna u svim medijima, ali bajka kao književni oblik nije izumrla i za njom će biti sve više i više potrebe i interesa jer je puno kvalitetnija nego te pseudobajkovite forme”, pojasnila je Markasović.
  Otvorena je i izložba ilustracija akademske kiparice Katarine Kuric za slikovnicu “Bajka o sedmero braće gavranova i njihovoj sestri ” koja je, kako nam je potvrdila umjetnica, bila veliki izazov. “To mi je bio izazov zato što je to ulazak u dječju glavu, ulazak u njihovu maštu, u njihovo razmišljanje – kako bi oni to zamislili, kako bi to moglo izgledati. To je veliki izazov za umjetnika, pogotovo mene kao učiteljicu likovne kulture”, istaknula je ilustratorica uz napomenu kako je uvijek željela napraviti jednu takvu bajku.
  Na predstavljanju su govorili i dogradonačelnik Ivan Išasegi, te Đuro Pranjković, prevoditelj Ćurićevih bajki, a u programu su nastupili i polaznici Dječjeg vrtića Sunčev sjaj Nazaret.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog