Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sve više siromašnih, a odgovorni još nemaju ključ rješenja za gospodarsku krizu!

  “Jedna petina hrvatskih građana živi ispod egzistencijalnog praga ili im prijeti da padnu ispod praga siromaštva”, istaknuo dr. Zoran Šućur, profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu govoreći sinoć na tradicionalnom susretu sa slavonskim političarima što ga organizira Đakovačko-osječka nadbiskupija. Od 2008. godine, kada počinju negativni trendovi, sve je veći broj onih kojima prijeti siromaštvo, kazao je profesor Šućur.
  “Veći broj građana u ovome trenutku naizgled ne živi u siromaštvu, imaju kuću, stan, automobil, ali na dugoročni kredit i ako takve pogodi dugotrajna nezaposlenost oni padaju ispod praga apsolutnog siromaštva”, pojasnio je profesor Šućur istaknuvši da ulazak Hrvatske u Europsku uniju otvara šanse, no u rješavanju problema nezaposlenih i siromaštva potrebno je zajedničko djelovanje svih razina vlasti, ali i osmišljeni projekti. “Potreban su lokalna partnerstva svih onih koji mogu dati svoj doprinos za lokalne strategije razvoja, ali i, temeljem načela supsidijarnosti, intervencija s više razine vlasti”, zaključio je Šućur.
  Nadbiskup Marin Srakić istaknuo kako odgovorni još uvijek nisu pronašli ključ rješenja za sve dublju gospodarsku krizu i sve veći broj nezaposlenih. “Crkva stoji iza onih koji na pošten način pronalaze taj ključ, neka to bude i na nižoj razini, ne mora uvijek biti na razini opće države. Neka se i na lokalnoj razini pronalaze radna mjesta i već je i to puno”, naglasio je nadbiskup.
  “Umjesto obećanih 250 tisuća radnih mjesta bilježe se sve veći broj nezaposlenih, što se posebno osjeti u Slavoniji i Baranji”, kazao je nadbiskup zamjerivši političarima što odgovornost uvijek prebacuju na nekog drugog. “Nekad su Turci bili krivi, pa komunisti, sada odgovornost prebacuju na one prije na vlasti, baš me zanima na koga ćemo sada prebacivati odgovornost…….”, dodao je nadbiskup.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog