Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Film “Sestre” prikazan u Gašincima

  Povodom Međunarodno dana borbe protiv nasilja nad ženama Forum žena đakovačkog i satničkog SDP-a u Gašincima je organizirao prikazivanje filma “Sestre” koji je snimljen prema istinitom događaju i koji je dio UN-ove kampanje protiv trgovanja ljudima, objavila je ta stranka.
  Prema podacima Ujedinjenih naroda, 700 000 žena, djece i muškaraca svake godine postanu žrtve trgovanja, a procjenjuje se 27 milijuna ljudi u ropskom položaju, od toga 8 milijuna djece. 
  Ukupan godišnji prihod od trgovine ljudima procjenjuje se na tridesetak milijardi dolara.
  Posljednjih je godina trgovanje ljudima, osobito ženama i djecom zbog seksualnog iskorištavanja, dosegnulo alarmantne razmjere.
  U Zapadnoj Europi se svake godine proda nekoliko stotina tisuća ljudi, muškarci su najčešće žrtve prisilnog rada, žene i djevojke prostitucije, a djeca prosjačenja i prodaje obiteljima bez djece. I muškarci i žene i djeca žrtve su trgovanja ljudskim organima.
  Republika Hrvatska se 2002. godine uključila u suzbijanje trgovanja ljudima, a 2002. godine osnovan je i Nacionalni odbor za suzbijanje trgovanja ljudima.
  Hrvatska je u proteklom razdoblju uglavnom bila tranzitna zemlja, no od 2011. Hrvatska je i zemlja porijekla i krajnjeg odredišta žrtava trgovine ljudima koji najčešće podrazumijeva trgovanje osobama ženskog spola (od 11 do 30 godina) s ciljem seksualnog iskorištavanja kroz pojave seks-turizma na Jadranu i elitne prostitucije na luksuznim jahtama.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog