Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ergela se vratila u Đakovo

  href=”https://www.radio-djakovo.hr/wp-content/uploads/2012/11/matkov-i-bodakos1.jpg”>“Sve ono što je SDP obećao i najavio u vezi đakovačke Ergele to je i odrađeno, Ergela se vratila u Đakovo”, konstatirao je na konferenciji za novinare predsjednik Josip Matkov istaknuvši da su time stvoreni uvjeti za jedan kvalitetniji iskorak u budućem radu. Struka bi se ubuduće , smatra Matkov, trebala pobrinuti za kvalitetan rad, a pri tome iz SDP-a sugeriraju suradnju Ergele i Grada, odnosno Turističke zajednice.
  Božićni bal lipicanaca, odnosno glazbeno-scenska predstava koja će se održati 15. prosinca u jahaonici, prva je manifestacija na tom tragu, a prije toga, pred Upravnim vijećem Ergele, nakon što je Vlada izmjenom uredbe vratila sjedište u Đakovo, kako je naglasio predsjednik Dragutin Bodakoš, još je puno posla, od donošenja novog Statuta koji će biti prihvaćen danas, registracije u Trgovačkom sudu u Osijeku, do nove sistematizacije i raspisivanja novog natječaja za ravnatelja.
  Za sve to Vlada je rebalansom proračuna osigurala još 1,5 milijun kuna za ovu godinu, a za sljedeću je godinu predviđeno 8 milijuna kuna.
  Prioritetni poslovi su zdravstveno stanje konja o kojem će se ubuduće skrbiti kroz suradnju s Veterinarskim fakultetom u Zagrebu čiji bi se studenti školovali na Ergeli kao isturenoj jedinici fakulteta, a predsjednik Upravnog vijeća najavljuje i remont stada, bolju suradnju sa zemaljskim uzgojem i saniranje stanja u Ergeli Lipik koja nema ni vlastite objekte ni hranu. Među prioritetima je i završetka jahanoce, kazao je Bodakoš, a s tim u svezi najavljuje i apliciranje za sredstva EU.
  “Širenje turističke ponude upravo kroz jahaonicu također je u prioritetima uprave đakovačke Državne ergele”, zaključio je Bodakoš uz napomenu da će najavljeni Božićni bal lipicanaca biti i prvi test.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog