Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počela glavna rasprava u slučaju “Đakovština”

  Na Županijskom sudu u Osijeku, uz presjedanje suca Darka Krušlina, održano je prvo ročište, odnosno otvoren je proces glavne rasprave u slučaju Đakovština u kojem se šest fizičkih osoba i jedna pravna tereti za kaznena djela zlouporabe položaja i krivotvorenja službene isprave, te kršenja zakona o strateškim robnim zalihama. Za ta se djela terete Paško Gašpar, Ivan Vuksanović, Željko Perić, Marijan Bakula, Martin Župan i Ana Lasić. Svi optuženici, nakon što je pročitana optužnica, izjasnili su se da se ne osjećaju krivima. Danas je saslušan stečajni upravitelj, a rasprava je odgođena dok vještak knjigovodstvene struke ne dopuni svoj nalaz i mišljenje.
  U nastavku procesa bit će ispitani svjedoci koji su dali iskaz u istrazi, a s tim u vezi odvjetnik prvookrivljenog Gašpara Marko Dumančić, pribojava se dužine procesa. Naime, osim dvadesetak svjedoka optužbe, i obrana će predložiti svoje svjedoke i to na okolnosti, kako ističe Dumančić, “zašto je Đakovština dospjela u nesolventnost, u dubiozu i što se pokušalo učiniti da se spasi Đakvoština. Obrana smatra da je do problema i došlo upravo iz tih razloga, te da je tadašnja uprava pokušala učiniti sve kako ljudi ne bi otišli na ulicu”, dodaje Dumančić. S tim u vezi obrana će kao svjedoke poredložiti i neka zvučnija imena, ističe odvjetnik prvookrivljenog Gašpara.
  Nastavak procesa zakazan je za 6. studenoga, a s obzirom na činjenicu da je u ovom slučaju više od 1.300 oštećenika, ovaj , kako ga već nazivaju, mega proces, mogao bi se pretvoriti u višegodišnju trakavicu.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog