Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Marijini “lopoči” u Beču

  U sklopu međunarodne suradnje Ministarstva kulture Republike Hrvatske i austrijskog Ministarstva kulture na tromjesečnom rezidencijalnom boravku u Beču ovoga je ljeta boravila đakovačka mlada umjetnica i naša suradnica Marija Adrić, magistra slikarstva. Ona je odabrana između tri mlada umjetnika koja su iz Hrvatske predložena za sudjelovanje u tom programu.
  “Taj program podrazumijevao je boravak u rezidenciji koja je pripremljena za umjetnike i rad na izložbi, odnosno projektu koji je već trebao biti započet. Dakle, konkretan projekt na temelju kojega smo i dobili taj rezidencijalni boravak – njega je trebalo završiti, a zapravo je postojao samo prostor u kojemu jesi, odnosno atelier i datum izložbe do kojega treba sve obaviti. Naravno, taj boravak u Beču podrazumijevao je i produbljivanje kulturnih kontakata, upoznavanje s austrijskom kulturnom baštinom”, pojašnjava mlada slikarica.
  Uz Đakovčanku Mariju kao predstavnicu hrvatskih mladih umjetnika, u dvorcu Laudon su boravile, odnosno u tom programu su sudjelovale i dvije umjetnice iz Njemačke, koje su radile na zajedničkom projektu, jedna Francuskinja, jedna iz Litve i slikarica iz Albanije.
  Program završava skupnom izložbom, odnosno prezentacijom radova nastalih tijekom boravka u Beču, a otvorenje je danas u 17 sati u reprezentativnom bečkom izložbenom prostoru.
  “Izložba je zapravo prezentacija radova koji su nastali za vrijeme boravka u Beču, to je skupna izložba svih šest autora, a svako je radio na svom projektu”, izjavila je uoči otvorenja đakovačka slikarica čiji rad je bio u znaku lopoča. “Ovoga puta moje slikarstvo je omaž Slavi Raškaj i Monetu”, dodala je.
  Sudjelovanje đakovačke mlade umjetnice u ovom tromjesečnom programu u Beču priznanje je ne samo njoj, nego i hrvatskoj kulturi.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog