Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ: “Treba li Ulica kralja Tomislava biti dio prometne crne statistike?”

  Konferencijom za novinare, koja je održana na korzu, đakovački HDZ počeo je s potpisivanjem peticije protiv otvaranja Ulice kralja Tomislava za promet.
  “DA uređenju – STOP prometu”,poruka je predsjednika HDZ-a Ante Raspudića koji poziva gradonačelnika Vinkovića da odustane od te, kako ju je nazvao, sulude ideje, a peticija će se, osim na korzu, potpisivati i na gradskoj tržnici, te na pješačkom prijelazu između Goranove i Nazorove škole. “Nijedan interes, privatni ili bilo drugi, ne smije biti iznad interesa djece i njihove sigurnosti”, istaknuo je Raspudić, dok je Nada Majbaum, pozivajući se na Konvenciju o pravima djece, upozorila da je u posljednjih 10 godina u Hrvatskoj u prometu smrtno stradalo 200 djece, a 16.541 je ozlijeđeno. Treba li, pita se, i Ulica kralja Tomislava biti dio crne statistike?
  HDZ traži i raspravu na Vijeću o toj temi, a peticijom žele čuti, kako je rekao Marino Mikulić, glas naroda. Posebno ga zanima zašto gradonačelnik Vinković i dogradonačelnik Mandić insistiraju toliko na toj ideji i jesu li u pitanju njihovi osobni interesi.
  I stručnjaci se protive otvaranju te ulice za promet, konstatirao je Josip Tomičić ističući da je je to primjer nebrige za urbanističko planiranje, gospodarstvo, a sada i za sigurnost djece.
  Iz HDZ-a pozivaju sve one koji su se tako zdušno zalagali za povratak pravne osobnosti đakovačke Ergele, da sada stanu i o obranu prava djece na siguran put do škole.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog