Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 11. Strossmayerovi dani u znaku EU

  Sljedeće godine, kada Hrvatska postaje punopravni član Europske unije, i Strossmayerovi dani, kulturno-znanstvena manifestacija koja se već tradicionalno održava u drugoj polovici svibnja, bit će u tom znaku. Naime, “Strossmayer i Europa” naziv je znanstvenog skupa na kojem će biti riječi o Strossmayerovom poimanju Europe, ali i njegovu ugledu i utjecaju koji je imao u Europi. S tim u vezi, kako najavljuje Ivica Mandić, predsjednik Povjerenstva za organizaciju 11. Strossmayerovih dana, očekuje se da će znanstveni skup imati i međunarodni karakter.
  Kao prateće kulturne priredbe Mandić i sljedeće godine najavljuje gostovanje, odnosno koncert Zagrebačke filharmonije u katedrali, ali i izložbu “Strossmayer i umjetnici” u sklopu koje će biti ne samo slikari, nego i kipari, ali i glazbeni umjetnici toga vremena.
  Imajući u vidu dosadašnji doprinos kulturnoj ponudi grada Povjerenstvo za organizaciju Strossmayerovih dana predložilo je već sada Zagrebačku filharmoniju za gradsko priznanje, istaknuo je Mandić,

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog