Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković najavljuje novi prosvjed Đakovčana!

  Ne učini li Ministarstvo poljoprivrede vrlo skoro nešto konkretno po pitanju đakovačkog natječaja za zakup zemlje, u Đakovu bi se ponovno moglo prosvjedovati i to već sredinom rujna. Najavio je to na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković, a kao povod za mirni prosvjed naveo je također i ukupno katastrofalno stanje u poljoprivredi, ali i još uvijek neriješeni status đakovačke Ergele koja služi, kako je rekao, za uhljebljenje SDP-ovih kadrova. “Skoro godinu dana u ladicama Ministarstva poljoprivrede leži četvrta po redu odluka Gradskog vijeća o zemlji, a da se ništa ne događa”, upozorio je gradonačelnik Vinković podsjetivši da ni bivša HDZ-ova vlast nije riješila to pitanje. “Grad neće raspisivati novi natječaj jer je i dosadašnja odluka donesena u skladu s pozitivnim propisima ove zemlje”, rezolutno je konstatirao Vinković. Govoreći o novom zakonu o zemlji, kojega je nazvao mafijaškim, naglasio je da on vodi ka novoj centralizaciji. “Vlada tim zakonom pogoduje velikima, a veliki ne stanuju na području Grada Đakova i oni zapravo i vladaju ovom zemljom, a ne Milanović i Jakovina”, zaključio je Vinković.
  Matija Brlošić upozorio je da već treću žetvu seljaci koji su predali pšenicu propaloj Đakovštini nisu dobili svoj novac. “Agonija Đakovštine još nije okončana, dok su istodobno u drugim sličnim slučajevima svi namireni. Jedino je rupa u hlačama ostala đakovačkim seljacima”, kazao je Brlošić pozvavši Vladu da pomogne seljacima sanirati štete od elementarnih nepogoda. “Vlada mora pomoći seljacima i imati razumijevanja, mora omogućiti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima da nastave proizvodnju, jer ako ne bude pomoći od države više od pola poljoprivrednih gospodarstava će se ugasiti i uputiti na Zavod za zapošljavanje”, predviđa Brlošić.
  Zbog ukupnog stanja u poljoprivredi Vinković i Brlošić zalažu se za uvođenje nulte stope PDV-a na prehrambene proizvode, te za zabranu uvoza poljoprivrednih proizvoda koji je dosegnuo 2,5 milijarde dolara.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog